Autor:

Smažená rýže Basmati s hráškem a cibulí

Snadné
Ingredience
Rýže
Basmati
300 g
Voda 1 l
Olivový olej 4 lžíce
Slunečnicový olej 3 lžíce
Polévkové koření 1 lžička
Mražený hrášek 1 hrst
Cibule
velká
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Rýže

Rýže nemusí být nutně basmati, ale volíme takový typ, který neobsahuje mnoho škrobu, protože se před smažením neproplachuje.

Na běžném oleji cibuli osmahneme dozlatova a olej oddělíme, dáme stranou. Předvaříme si vodu. V asi litrovém hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme rýži a za stálého míchání smažíme na mírném ohni, aby rýže lehce zahnědla. Pozor, nepřepálit olej a nepřipálit rýži. Hrnec s rýží stáhneme z plotny a necháme tak 2 minutky odstát, aby nám klesla teplota. Nyní vlijeme vodu (bude ještě horká, ale ne vroucí). Zde dávat pozor, voda se začne po vlití velmi prudce vařit. Jakmile se hladina ustálí, vrátíme hrnec na plotnu. Hladina vody musí stát 1,5 cm nad rýží. Přidáme polévkové koření (Podravka). Vaříme na mírném plameni bez míchání až do odpaření vody. Poté odstavíme, vmícháme hrášek a cibulku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)

Komentáře k receptu: Smažená rýže Basmati s hráškem a cibulí

Komentáře

  1. Vlasta   02.10.2011 | 14:32 | reagovat | závadný

    A tož ušlo to ale zrovna v sámošce nemělí réžu a tak sem kopila knedlu . Na druhy olejů jsem se vyprdla a dala tam řepkové páč je nejlevnější a stojně se s teho poseru tak co . a tož dobrý starýmu to taky chutnalo tak děkuju

    1. Greta Amaru   17.01.2012 | 12:45 | reagovat | závadný

      dost dobrý :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  2. tomasek   05.12.2010 | 22:55 | reagovat | závadný

    Bylo to výborné. Bylo to tak dobré, že jsem to neměl jako přílohu, ale jako rychlou a lehkou večeři. Jasná jednička.

  3. andrea nedbalova   26.07.2009 | 11:03 | reagovat | závadný

    tuhle rýži jsem připravila původně jen pro přítele, protože já nejsem vůbec milovníkem rýže, ale můžu říct, že jsem si i já dala s velkou chutí a to je co říci. Pokud rýži tak tuhle! OPRAVDU VYNIKAJÍCÍ. děkuji

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web