Smažená řecká ryba

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • ryba jakákoli očištěná
    • sůl
    • hladká mouka
    • mletá paprika
    • olivový olej
    • citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rybu nebo filé osolíme a obalíme v hladké mouce smíchanou se sladkou červenou paprikou (cca 1 hrnek hladké mouky a 1 lžička červené papriky). Pak osmažíme na oleji. Ryba je hotová tehdy, když je měkká (píchnem do ní) a mouka zrůžoví.
2
Podáváme poprášenou čerstvě mletým pepřem a s plátky citrónů.
3
Jako příloha: salát s bílým chlebem nebo brambory. Je to rychlé a opravdu dobré.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Marsí ***
    Marsí *** |

    2. 5. 2009 21:48

    Dano, můžete zkusit i salát Choriatiky...tzn. vesnický...nebo selský....zelenina v podstatě jako šopák, ale přidat cibuli...:-)

  • Gábina H
    Gábina H |

    29. 4. 2009 13:35

    určitě, klidně i tzatziki, pokud chcete zachovat řecký styl

  • dana cmielova
    dana cmielova |

    27. 4. 2009 17:32

    genialni recept!diky vám uz vim co budu varit za tyden u maturity...myslite ze by se k tomu hodil recky salat???

  • Jana
    Jana |

    16. 10. 2006 11:54

    Tohle jídlo znám pod názvem ryba po mlynářsku.

  • Gábina
    Gábina |

    15. 10. 2006 21:46

    my ještě před obalením syrovou rybu potřeme rozetřeným česnekem. Je to moc dobré

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    13. 5. 2006 16:40

    Takhle dělám filety,jen je smažím na másle a pokapu před obalením citrónkem..Vynikající a rychlovka!Mńamka!