Autor:

Smažená játra přelévaná

Střední
Ingredience
Vepřová játra 400 g
Solamyl (bramborový škrob) 2 lžíce
Bílek 2 ks
Rostlinný olej
na smažení
 
Omáčka
Cibule 1 ks
Česnek
5-7
7 stroužek
Sojová omáčka 3 lžíce
Bílé víno 3 lžíce
Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti

Játra nakrájíme na slabší plátky, obalíme je v bílku a Solamylu. Osmažíme na tuku. Na osmažená játra přeléváme omáčku a podáváme se suchou rýží.

Omáčka: na jemno nasekáme cibuli a osmahneme ji na tuku spolu s prolisovaným česnekem, když zesklovatí přidáme sojovou omáčku, víno a sůl.

Poznámka: kdo nemá v oblibě játra, může tento pokrm připravit např. z kuřecích řízků, ty však před obalením osolí, dále je postup stejný.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1
Blitva Chorvatsko na talíři Články z

Komentáře k receptu: Smažená játra přelévaná

Komentáře

  1. lit1   22.02.2006 | 7:34 | reagovat |

    Lenko - já také kvůli pár lžícím nekupuji víno, ale nahrazuji ho 1 lžící octa a 2až3 lžíce vody a toto násobím dle požadovaného množství.

  2. Alina   01.02.2006 | 18:04 | reagovat |

    Včera jsem játra dělala, chutnala nám. Myslím, že kdybyste místo vína použila trochu vývaru třeba z kostky, tak by to vůbec nevadilo, je to hlavně česneková omáčka se sojovkou

  3. Lenka   31.01.2006 | 20:26 | reagovat |

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli můžu použít místo vína něco jiného? Děkuji.

  4. Alina   31.01.2006 | 16:57 | reagovat |

    Dneska večer jdu na to, játra už jsou koupená

  5. Alina   30.01.2006 | 17:29 | reagovat |

    Fakt zajímavé, budu asi muset vyzkoušet

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web