Smažená játra přelévaná

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová játra
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      ks bílek
    • rostlinný olej na smažení
  • Omáčka
    • 1
      ks cibule
    • 7
      stroužek česnek 5-7
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 3
      lžíce bílé víno
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra nakrájíme na slabší plátky, obalíme je v bílku a Solamylu. Osmažíme na tuku. Na osmažená játra přeléváme omáčku a podáváme se suchou rýží.
2
Omáčka: na jemno nasekáme cibuli a osmahneme ji na tuku spolu s prolisovaným česnekem, když zesklovatí přidáme sojovou omáčku, víno a sůl.
3
Poznámka: kdo nemá v oblibě játra, může tento pokrm připravit např. z kuřecích řízků, ty však před obalením osolí, dále je postup stejný.
Zařazení: Maso Vnitřnosti

Komentáře k receptu

  • lit1
    lit1 |

    22. 2. 2006 07:34

    Lenko - já také kvůli pár lžícím nekupuji víno, ale nahrazuji ho 1 lžící octa a 2až3 lžíce vody a toto násobím dle požadovaného množství.

  • Alina
    Alina |

    1. 2. 2006 18:04

    Včera jsem játra dělala, chutnala nám. Myslím, že kdybyste místo vína použila trochu vývaru třeba z kostky, tak by to vůbec nevadilo, je to hlavně česneková omáčka se sojovkou

  • Lenka
    Lenka |

    31. 1. 2006 20:26

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli můžu použít místo vína něco jiného? Děkuji.

  • Alina
    Alina |

    31. 1. 2006 16:57

    Dneska večer jdu na to, játra už jsou koupená

  • Alina
    Alina |

    30. 1. 2006 17:29

    Fakt zajímavé, budu asi muset vyzkoušet

  • Fleur
    Fleur |

    30. 1. 2006 15:26

    Vypadá to dobře, vyzkouším, konečně zase paní Vencová napsala několik receptů, to je moc fajn, protože její recepty se mi vždy povedou a mám je ráda