Smažená jablka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0.25
      l mléko asi
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • citronová kůra
    • 1
      lžička cukr
    • hladká mouka
    • jablka
    • skořicový cukr
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy vlijeme mléko, olej, přidáme polohrubou mouku, vejce, sůl, cukr, malé množství citronové kůry. Vše společně zamícháme.
2
Oloupaná, jadřinců zbavená jablka nakrájíme na silnější řezy, které obalíme v hladké mouce, namočíme do připraveného těstíčka a v horkém oleji usmažíme dozlatova. Poté osladíme skořicovým cukrem.
Zařazení: Zdravě i chutně Ovoce

Komentáře k receptu

  • Viki
    Viki |

    6. 10. 2013 13:51

    Tohle je skvělá a rychlá dobrota. Naše babička to dělávala vždycky, když přišla nějaká nečekaná návštěva a nebylo napečeno nic ke kávě. Všichni jsme si pochutnali. Mňam!