Autor:

Šmajové chleby

Ingredience
Rostlinný olej  
Chleba
2 dny starý
 
marináda
Vejce
Mléko
1-2
2 lžíce
Sůl 1/2 lžička
Pepř mletý 1/2 lžička
Maggi 1 lžička
Sojová omáčka 1 lžička
Hořčice plnotučná 1 lžíce
Česnek
stroužek
 

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Přílohy

Dobře rozkvedláme vejce a přimícháme ingredience. Obalíme krajíčky chleba po obou stranách a smažíme. Při smažení první strany můžeme na neosmaženou stranu ještě přikápnout více marinády. Hotové můžeme ozdobit drobně nakrájenou cibulkou, petrželkou, rajčetem, ale jsou skvélé i samotné.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Šmajové chleby

Komentáře

  1. Jarda raději ne   12.03.2007 | 19:09 | reagovat | závadný

    Chleba - tvrdý jemně pokapejte vodou před smažením bude opečený ale velice měký

  2. LIBA   20.02.2007 | 15:43 | reagovat | závadný

    Obměna:Vyříznutou střídku chleba před přiklopením na vajíčko pomazat např. Májkou a pak se to jmenuje studentský řízek. Ozdobit opět zeleninou, pomazat hořčicí, kečupem a pod. a je to moc dobré a syté. Dobrou chuť

  3. Simča Sládková   11.10.2006 | 13:13 | reagovat | závadný

    Děláme doma, když zbývá moc staršího chleba.... Náš tatínek nakupuje vždycky ve velkém... Jsem teď bez práce, takže nakupuji asi 1/2 roku já - a holky si už stěžovaly, že moc dobře odhaduji, kolik pečiva je třeba nic nám skoro nezbývá - takže "Chleba ve vajíčku" už dlouho nebyl....Já do rozšlehaného vejce dávám i třeba koření - curry, majoránku, česnek a tak. A pokud je, tak nastrouhaný sýr. Hořčici a kečup a nasekanou cibulku dávám na stůl a k chlebu si je dává pak každý sám dle chuti.....

  4. Jana   11.10.2006 | 1:15 | reagovat | závadný

    Já obaluji chleba jen v rozšlehaném vejci,hořčicí pak mažu navrch po upečení a solím také až pak.Zdobit a dochucovat se dá úplně vším,co máte doma-zvlášť čerstvou zeleninou,sýrem taveným i tvrdým nastrouhaným,plátečky šunky nebo salámu,kousky vejce natvrdo,okurkou nakládanou,cibulkou.A u nás přijde na závěr samozřejmě kečup.

  5. Anonym   19.07.2006 | 13:34 | reagovat | závadný

    Obměna:Z krajíce chleba vyřízneme střídku,aby trochu zbylo u kůrku. Kůrku dáme na pánev, do ní vyklepneme vajíčko, po zatuhnutí přitlačíme vyříznutou část střídky, přitlačíme, obratíme, osmažíme, Je to taková topinka s vajíčkem. Navrstvíme nakrájenou papriku, rajče, cibuli a dobrou chuť.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web