Slunečnicový chléb

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 375
      ml voda
    • 30
      g máslo
    • 525
      g hladká mouka
    • 0,5
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 50
      g slunečnicová semínka
    • 5
      g droždí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ingredience vložit do pekárny v uvedeném pořadí tak, aby se kvasnice nedotýkaly tekuté části. Zapnout program KLASIK (ETA).Nastavuji velikost 2 a barvu střední, protože takto vypečená kůrčička mi nejvíce chutná. To je spíše "rohlíkový" chléb.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Martina Hanáčková
    Martina Hanáčková |

    16. 7. 2009 19:51

    Fidorko, mně se chleba povedl s nádherným bříškem a byl výborný. Jen se po něm zaprášilo. Pekla jsem ho přesně podle receptu, jen na program ultrarychlý (Eta Harmony).

  • Monika Huňaková
    Monika Huňaková |

    17. 2. 2009 12:00

    Chleba jsem vyzkoušela a opravdu byl moc dobrý a na suroviny není moc náročný. Určitě vyzkoušejte.

  • Lucka Bochníčková
    Lucka Bochníčková |

    30. 5. 2008 09:53

    chlebík je opravdu výborný!!! Zkusila jsem ho ,jako svůj první recept v pekárně a jsem nadšen.Ale dala jsem tam jen 2g toho droždí.takže u mě je za 1

  • Dagmar Maticsová
    Dagmar Maticsová |

    13. 5. 2008 18:50

    PRÁVĚ DNES SI NA NĚM POCHUTNÁVÁME,OPRAVDU JE MOC DOBRÝ. ŇAMI ŇAMI

  • Anonym
    Anonym |

    20. 1. 2008 13:29

    nemám váhu, můžete to popsat třeba na kelímek, který byl přiložen u pekárny?Jako kolik té mouky v poměru na kelímek a kolik droždí?Lžička?

  • Lenka karkulka
    Lenka karkulka |

    24. 11. 2007 21:09

    Mňáááám mňááám je to moc dobré. Dávám za 1.

  • fidorka
    fidorka |

    5. 11. 2007 23:00

    Jeeeeeee...............tak uplně supr fakt to funguje !!! povedl se moc pěkny chlebíček až jsem koukala jake měl nadherné bříško!!!......díky :-))

  • Fidorka
    Fidorka |

    31. 10. 2007 22:23

    Máří moc děkuji za radu skusím ubrat vyskuším a ozvu se .........děkuji :-))

  • Máří
    Máří |

    27. 10. 2007 11:08

    Fidorko, zkuste ubrat nejen vodu, ale i droždí - na cca 0,5 kg mouky stačí 1 malá odměrka (asi 2 g).

  • Fidorka
    Fidorka |

    26. 10. 2007 22:43

    Je opravdu MŇAM... vyborny připojuji se ,ale zajimalo by mě jestli se někomu tento chlebíček poved tak, aby měl bříško skoušela jsem ubrat i vody a myslela jsem že to pomůže jenže ,nee mam ho uplně stejny jak mate tady na obrazku........

  • Markéta Valentíková
    Markéta Valentíková |

    28. 9. 2007 10:35

    Připojuji se ke kladným ohlasům, moc nám chutnal!

  • Iva Hoffmanová
    Iva Hoffmanová |

    18. 9. 2006 04:30

    Tento chléb je výborný.

  • Kačik
    Kačik |

    28. 8. 2006 22:02

    I já musím tento chleba pochválit,je opravdu skvělý!!!Vyzkoušela jsem ho s olejem místo másla a byl vynikající.

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    23. 5. 2006 09:42

    Lado, děkuji za tak skvělý komentář. Máslo není nutné rozpouštět, dávám ho normálně z lednice a pekárna si ho rozpustí při zahřívací fázi sama. Mám to už vyzkoušené. :)

  • Lada Kolínská
    Lada Kolínská |

    23. 5. 2006 09:12

    Tento chleba je opravdu skvělý! Dávám místo másla tři lžíce oleje (máslo je totiž asi nutné nejdřív rozpustit...) a cca třetinu mouky žitné. Semínek jsem dala 100g a soli trochu víc. Sušené droždí předem vmíchám do mouky a výsledek je MŇAM!