Autor:

Slovenský válený štrůdl

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Zakysaná smetana 1 kelímek
Vejce 1 ks
Sůl 1 špetka
Jíška
Sádlo 70 g
Hladká mouka 3 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Ze sádla a mouky uděláme světlou jíšku. Z ostatních ingrediencí vypracujeme těsto, vyválíme na menší, asi 1 cm silný plát, potřeme jíškou, nebojíme se silnější vrstvy, jíška se vpíjí do těsta. Stočíme do závinu a necháme na válku 30 min. odpočinout.

Potom jej rozdělíme nožem na 3 části. Jednotlivé díly vyválíme a naplníme jablky pokrájenými na malé kostičky, případně strouhanými. Poprášíme práškovým cukrem, skořicí, přidáme pro chuť strouhané oříšky. Zavineme, potřeme rozpuštěným sádlem (jiný tuk nepoužívat), potřeme vejcem a v předehřáté troubě jej pečeme do zrůžovění.

Recept dostala mamka od své známé, dnes jsem štrůdl upekla, je křehký a velmi dobrý.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Křupavý pohár s jogurtem Ideální letní snídaně: Cereálie s čerstvým ovocem Články z

Komentáře k receptu: Slovenský válený štrůdl

Komentáře

  1. Radek   30.10.2012 | 20:46 | reagovat |

    Však je tam napsané SVĚTLÁ JÍŠKA....!!

  2. Romy U.   28.02.2007 | 13:54 | reagovat |

    Paní Airan, i já Vám děkuji za skvělé recepty.Romy

  3. Anonym   28.02.2007 | 13:52 | reagovat |

    Paní Matějíčková, jíška by měla být světlejší, při rozvalování nemusíte mít strach, těsto se netrhá. Omlouvám se, zapomněla jsem se podepsat. Prosím redakci o vložení jména. Děkuji Romy U.

  4. gabriela Matějíčková   26.02.2007 | 21:05 | reagovat |

    Tento recept se podobá tomu mému co dělám jen ten nátěr dělám z másla,hladké mouky,lžíce zakysané smetany,je také velmi dobrý,ale mám problém když ty šneky nakonec rozvaluji tak se to trochu trhá.Zítra vyzkouším ten váš zní to zajímavě.Měla by být ta jíška hodně světlá nebo tmavší?Děkuji

  5. Airan   26.02.2007 | 18:24 | reagovat |

    Tak tohle urcite stoji za vyzkouseni, dekuji za recept.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web