Sloní slza

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
  • těsto
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce cukr krupice
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • prášek do pečiva
  • krém
    • 1
      kostka hera
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • kakao
    • smetana ke šlehání 33%
    • 2
      ks banány
    • 3
      ks ztužovač šlehačky
  • poleva
    • 1
      ks čokoláda na vaření
    • máslo podle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto:
2
Vajíčka oddělíme, do bílků přidáme cukr krystal a ušleháme tuhý sníh. Do sněhu přidáme polohrubou mouku, špetku prášku do pečiva, žloutky a zlehka promícháme. Pekáč vyložíme pečícím papírem a pečeme dozlatova cca 15-20 minut. Po upečení korpusu necháme na pečícím papíru vychladit.
3
Krém:
4
Do smetany ke šlehání přidáme ztužovače a ušleháme tuhou šlehačku. Heru necháme změknout, přidáme moučkový cukr, kakao a vidličkou vše promícháme. Nakonec přidáme šlehačku a promícháme.
5
Na vychladlý korpus naneseme krém a doprostřed poklademe oloupané celé banány a korpus přeložíme do tvaru slzy.
6
Nakonec čokoládu na vaření s trochou másla rozpustíme ve vodní lázi a potřeme jí sloní slzu.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.