Sloní mlsanec

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce ocet
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      lžíce hořčice
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks nakládané okurky
    • 500
      g špekáček
    • párky nebo měkký salám
    • majonéza nebo lehká majonéza
    • pepř mletý místo pepře můžeme přidat kousek rozdrcené feferonky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ocet, olej, kečup, hořčici promícháme a svaříme. Uzeninu, cibuli a okurky nakrájíme na kostičky, přidáme svařenou vychladlou hmotu, a nakonec majonézu a trošku pepře. Vše důkladně promícháme a necháme proležet. Mažeme na chlebíčky nebo přidáváme jako salát na studené mísy.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • maja maja
    maja maja |

    25. 10. 2008 15:59

    já nevařím základ je to časově zbytečné, jen dám moučkový cukr aby se to rozpustilo bez vaření a zacáknu nakonec worchetrem, sloní žrdlo je levná dobrá pomazánka, jeli potřeba nastavit levnou variantou třeba na chlebíčky přidám 3-4 uveřené mleté brambory pak je z toho nátěrka klidně na dvě celé veky které už stačí dozdobit kolečkem rajčete nebo čerstvé okurky a je posvícení za pár kaček ;)

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    15. 6. 2008 16:00

    Jen, aby nedošlo k omylu: tím, že trumfne asi všechny ostatní jsem myslela všechny pomazánky, které u nás doma děláme. Tuto máme opravdu moc rádi.

  • Ladislav Dorazin
    Ladislav Dorazin |

    15. 6. 2008 14:31

    Ano paní Ivano,je to myslím obdoba Sloního žrádla,jak říkáme my této pomazánce a je opravdu dobrá.Taky já dávám ingredience,které popisujete vy,ale nemusí to být příliž jiné tak,jak to píše paní Vlasta.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    14. 6. 2008 18:13

    Děláme podobnou pomazánku, je u nás velice oblíbená a asi trumfne všechny ostatní. Jen dávám do směsi na povaření jen jednu lžíci octa a navíc přidávám lžíci worčestru, cukru/stačí i 1/2 lžíce, ale musí být/ a vody. Do pomazánky nedávám okurky, ale přidám postrouhaná, natvrdo uvařená vejce. Nejlépe nechat odležet do druhého dne.

  • Janča
    Janča |

    11. 7. 2007 11:04

    Sylvo máš pravdu je to opravdu fantastické žrádýlko.:)

  • Anonym
    Anonym |

    11. 7. 2007 09:06

    Když dělám pro více lidí, přidávám sterilované zelí ve sladkokyselém kořeněném nálevu, překrájím, a nastrouhám tak 2 - 3 brambory vařené ve slupce. Dám víc majonézy. Mažu na veky. Rychlé a výborné. Nedávám špekáčky, ale buď dietní salám nebo gothaj. Jana

  • Sylva
    Sylva |

    10. 7. 2007 12:58

    Jo, jo taky dělám, ale pod názvem Sloní žrádlo. A fakt je to žrádlo.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 3. 2007 17:24

    Velmi dobré, i když to není žádná dieta je to výborná večeře

  • Anonym
    Anonym |

    22. 3. 2007 08:34

    Musím jen potvrdit pozitivní ohlasy - dobrůtka.

  • Markéta
    Markéta |

    17. 3. 2007 20:11

    Právě to s kámoškou dlábíme :-) A to jsem chtěla nechat zaležet na zítřek. Je to velmi chutné.

  • Anonym
    Anonym |

    16. 2. 2007 22:45

    Dělám na chlebíčky

  • doktorka
    doktorka |

    31. 12. 2006 19:52

    Výborné, zrovna teď jsem namazala na veku, díky za recept

  • Mariet
    Mariet |

    31. 12. 2006 13:15

    Vyzkoušela jsem a je opravdu super.Už jsem ho dělala několikrát.Ještě lepší je,když se nadrobno nakrájený salám opeče na oleji a teprve potom se smíchá s ostatními přísadami. Fakt mňamka.Chutná celé rodině.

  • Mariet
    Mariet |

    31. 12. 2006 13:14

    Vyzkoušela jsem a je opravdu super.Už jsem ho dělala několikrát.Ještě lepší je,když se nadrobno nakrájený salám opeče na oleji a teprve potom se smíchá s ostatními přísadami. Fakt mňamka.Chutná celé rodině.

  • julia hertlova
    julia hertlova |

    30. 12. 2006 09:42

    tento salat už robím asi siedmy rok a vždy sa poje ešte sa nestalo že by niečo zostalo a podávam ho na obloženom taniery s vekou no proste je to mňamka

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    7. 2. 2006 09:09

    Tento salát má asi hodně jmen, dělám ho už dlouho a u nás se mu říká Ševcovský mls.

  • Anonym
    Anonym |

    6. 2. 2006 21:41

    Výborné, prostě mlsanec, hlavně pro chlapy

  • Inka
    Inka |

    27. 12. 2005 17:20

    U nás se tomu říká Ševckovský salát, je moc dobrý. Dělám ho z párků nebo špekáčků.

  • Luborek
    Luborek |

    26. 6. 2005 19:40

    Je to prostě žrádýlko, které nemá chybku

  • marcela slamdeckova
    marcela slamdeckova |

    23. 4. 2005 22:57

    Take znam tento recept pod nazvem "sloni zradlo" vyborne nema chybu

  • Kvetuse Kovarova
    Kvetuse Kovarova |

    19. 3. 2005 23:13

    Vynikající- davame toto "sloní žrádlo" do poloviny ohřátého "arabského chleba (PITO)

  • Naďa
    Naďa |

    8. 2. 2005 14:11

    U nás se tomu říká "sloní žrádlo" a občas do něj pomelu i vejce na tvrdo a tvrdý sýr.Je to trošku změna,ale stejně dobré na chlebíčky atd.Chci-li použít právě na chlebíčky,ingredience pomelu na masovém strojku,používám-li jako salát,drobně krájím.Jinak taky majonézu míchám s bílým jogurtem,nebo zakysanou smetanou.

  • Jarka L.
    Jarka L. |

    8. 2. 2005 09:14

    Dělala jsem na oslavu jako jednohubky. Použila jsem kuřecí salám. A opravdu výborné!

  • Alina
    Alina |

    3. 1. 2005 19:09

    Dělala jsem na Silvestra a sklidila jsem velký úspěch!

  • Aťa
    Aťa |

    21. 10. 2004 18:21

    Výborné na chlebíčky, navrcho ozdobit vajíčkem

  • Kája
    Kája |

    15. 10. 2004 18:29

    Výborné, na topinky vynikající

  • Jana Krejčová
    Jana Krejčová |

    6. 10. 2004 10:56

    vřele doporučuji, namazat na topinky nebo na chlebíčkovou veku,

  • Anonym
    Anonym |

    29. 9. 2004 21:18

    Také jsem vyzkoušela místo okurek dát sterilovaný zeleninový salát Kunovjanka, Hradišťanka apod. Jsou tam okurky, ale i jiná zelenina - papriky, hrášek atd. Bylo to pikantnější, protože tam byla i malá feferonka, tu jsem seice nerozkrájela do pomazánky, ale zelenina byla od ní pikantní

  • Lois Lein
    Lois Lein |

    27. 9. 2004 20:29

    Osobně to znám už delší dobu.Já tam sice okurky nedávám.Přidávám tam špetku chilli,a jako salám zvolím kuřecí šunku.Mažu tona jednohubky a ozdobím rajčátkem.Vynikající k vínu

  • Darina Beluská
    Darina Beluská |

    27. 9. 2004 19:06

    Pomazánka je výborná, keď sa do nej pridajú aj 2-3 uvarené a postrúhané zemiaky a do majonézy pridávam biely jogurt.

  • Hana Janů
    Hana Janů |

    24. 9. 2004 18:51

    Výborné, celé rodině chutná

  • Alis
    Alis |

    21. 9. 2004 19:39

    Dávám odlehčenou majonezu nebo jogurtovou majonézu Helmans, je to dobré

  • Iveta
    Iveta |

    21. 9. 2004 16:55

    ....přidávám před svařením "omáčky" ještě trošku polévkového koření a vše odlehčuji trochou kysané smetany(přece jen ta majolka už nám nedělá dobře...), na podzim a v zimě místo okurek drobně pokrájené kysané zelí ( ale vážené, ne kupované igelitovém pytlíku!)...a to je i vitamínová bomba...drsňáci mohou přidat i drobně nasekaný česnek...jen na zavonění....

  • Aťa
    Aťa |

    20. 9. 2004 19:16

    Bylo to pochutnáníčko, ale nemelu přísady jako Lubor

  • Radek
    Radek |

    20. 9. 2004 02:30

    vynikajici

  • Lubor
    Lubor |

    16. 9. 2004 19:43

    Špekáčky i okurky nejprve umelu, je z toho pikantní pomazánka, také dobré na chlebíčky

  • Ála
    Ála |

    16. 9. 2004 06:42

    Je to pochutnáníčko,doporučuji.

  • Vlastimila Vacková
    Vlastimila Vacková |

    12. 9. 2004 16:01

    U celé naší rodiny velmi oblíbená pomazánka

  • Alice
    Alice |

    12. 8. 2004 19:40

    Není to sice žádná dieta, ale moc nám to chutná

  • Luba
    Luba |

    21. 7. 2004 19:13

    To nemá chybu, s feferonkou to je síla!