Autor:

Slezský točený perník

60 minut PT0H60M
Střední
Těsto
Moučkový cukr 180 g
Med
2-3
3 lžíce
Tuk
rozpuštěný
50 g
Vejce 2 ks
Jedlá soda
nebo prášku do pečiva
1/2 lžíce
Hladká mouka 320 g
Skořice
1-2
2 lžička
Náplň
Povidla  
Kokos  
Hnědý rum  
Ořechy
sekané (není nutné)
 
Rozšlehané vejce
na potření
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Všechny ingredience na těsto vypracujeme na vále. Necháme asi na 30 min. odpočinout v lednici. Pak vyválíme obdélník, na němž si nožem naznačíme tři části. Pak těsto potřeme směsí povidel, rumu, kokosu a posypeme ořechy (ořechy nejsou nutné). Pak plát těsta poskládáme na 2x jako papír do podlouhlé obálky. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou a pečeme ve vyhřáté troubě na pečicím papíru 20-25 minut na 180-200 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Crumble s jablky, mrkví a morkovou drobenkou Recepty z masa a kostí Články z

Komentáře k receptu: Slezský točený perník

Komentáře

  1. jitka   30.04.2006 | 13:44 | reagovat |

    Právě jsem dopekla,ochutnala a je fakt dobrý,zapoměla jsem propíchat vidličkou,ale nevadilo to,vynechala jsem ořechy,ty tam ale příště dám.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web