Slezský točený perník

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 180
      g moučkový cukr
    • 3
      lžíce med 2-3
    • 50
      g tuk rozpuštěný
    • 2
      ks vejce
    • 0,5
      lžíce jedlá soda nebo prášku do pečiva
    • 320
      g hladká mouka
    • 2
      lžička skořice 1-2
  • Náplň
    • povidla
    • kokos
    • hnědý rum
    • ořechy sekané (není nutné)
    • rozšlehané vejce na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny ingredience na těsto vypracujeme na vále. Necháme asi na 30 min. odpočinout v lednici. Pak vyválíme obdélník, na němž si nožem naznačíme tři části. Pak těsto potřeme směsí povidel, rumu, kokosu a posypeme ořechy (ořechy nejsou nutné). Pak plát těsta poskládáme na 2x jako papír do podlouhlé obálky. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou a pečeme ve vyhřáté troubě na pečicím papíru 20-25 minut na 180-200 °C.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • jitka
    jitka |

    30. 4. 2006 13:44

    Právě jsem dopekla,ochutnala a je fakt dobrý,zapoměla jsem propíchat vidličkou,ale nevadilo to,vynechala jsem ořechy,ty tam ale příště dám.