Autor:

Slezský točený perník

60 minut PT0H60M
Střední
Těsto
Moučkový cukr 180 g
Med
2-3
3 lžíce
Tuk
rozpuštěný
50 g
Vejce 2 ks
Jedlá soda
nebo prášku do pečiva
1/2 lžíce
Hladká mouka 320 g
Skořice
1-2
2 lžička
Náplň
Povidla  
Kokos  
Hnědý rum  
Ořechy
sekané (není nutné)
 
Rozšlehané vejce
na potření
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Všechny ingredience na těsto vypracujeme na vále. Necháme asi na 30 min. odpočinout v lednici. Pak vyválíme obdélník, na němž si nožem naznačíme tři části. Pak těsto potřeme směsí povidel, rumu, kokosu a posypeme ořechy (ořechy nejsou nutné). Pak plát těsta poskládáme na 2x jako papír do podlouhlé obálky. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou a pečeme ve vyhřáté troubě na pečicím papíru 20-25 minut na 180-200 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Čokoládové cupcakes s krémem Články z

Komentáře k receptu: Slezský točený perník

Komentáře

  1. jitka   30.04.2006 | 13:44 | reagovat |

    Právě jsem dopekla,ochutnala a je fakt dobrý,zapoměla jsem propíchat vidličkou,ale nevadilo to,vynechala jsem ořechy,ty tam ale příště dám.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web