Slepované ořechy - bezlepkové

Hodnocení:

Moje:

45 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Skořápky
    • 170
      g mleté ořechy
    • 170
      g moučkový cukr
    • 1
      ks bílek
    • 1
      lžička kakao
  • Jádra
    • 100
      g mleté mandle
    • 1
      ks žloutek
    • moučkový cukr
    • 1
      balení čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mletých oříšků, moučkového cukru, bílku a kakaa vypracujeme tuhou hmotu. V jiné misce smícháme mleté mandle s cukrem a žloutkem. Obě hmoty necháme v chladnu proležet. Formičky vysypeme moučkovým cukrem. Ořechové skořápky naplníme tmavou hmotou, formičky na jádra světlou. Skořápky i jádra vyklopíme a necháme ztuhnout. Ztuhlé skořápky spojujeme spolu s jádry pomocí rozpuštěné čokoládové polevy.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    24. 10. 2010 22:28

    I když jsem recept četla 2x, nějak jsem ho dostatečně nepochopila. Jedná se o nepečené cukroví, ale co ten syrový žloutek? :'( Mám prosbu, nebyla by možná fotka, formičky ořechy mám, ale formičky na jádra? Jak asi vypadají, nemám představu. :-( Jinak se mi recept zamlouvá a rádá bych s ním překvapila na Vánoce svoji vnučku. Budu se těšit na jakou koliv reakci. Jana