Slepice v bílé omáčce

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • worcestrová omáčka
    • citronová šťáva
    • sůl
    • 1
      ks slepice
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce hladká mouka (2-3 lžíce)
    • 2,5
      dl zakysaná smetana (Nebo sladká smetana)
    • pepř mletý (Několik kuliček)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou slepici rozdělíme na porce. Vložíme ji do osolené vody, přidáme jednu cibuli, několik kuliček pepře a uvaříme doměkka. Vývar přecedíme a maso ze slepice obereme. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mouku, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme.
2
Omáčku zjemníme smetanou, zakapeme worchestrovou omáčkou podle chuti okyselíme a osolíme. Do jiného kastrolu dáme obrané maso ze slepice, na které přecedíme omáčku.
3
Podáváme s houskovými knedlíky, dušenou rýží nebo těstovinami. Pro změnu můžeme slepici uvařit s kořenovou zeleninou, kterou po uvaření propasírujeme do omáčky.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.