Autor:

Slepice v bílé omáčce

Obtížné
Ingredience
Rostlinný olej 2 lžíce
Worcestrová omáčka  
Citronová šťáva  
Sůl  
Slepice 1 ks
Cibule 2 ks
Hladká mouka
(2-3 lžíce)
2 lžíce
Zakysaná smetana
(Nebo sladká smetana)
2,5 dl
Pepř mletý
(Několik kuliček)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Očištěnou slepici rozdělíme na porce. Vložíme ji do osolené vody, přidáme jednu cibuli, několik kuliček pepře a uvaříme doměkka. Vývar přecedíme a maso ze slepice obereme. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mouku, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme.

Omáčku zjemníme smetanou, zakapeme worchestrovou omáčkou podle chuti okyselíme a osolíme. Do jiného kastrolu dáme obrané maso ze slepice, na které přecedíme omáčku.

Podáváme s houskovými knedlíky, dušenou rýží nebo těstovinami. Pro změnu můžeme slepici uvařit s kořenovou zeleninou, kterou po uvaření propasírujeme do omáčky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Dětská párty Zapojte děti do přípravy dětské párty! Články z

Komentáře k receptu: Slepice v bílé omáčce

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web