Autor:

Slepice s petrželovou omáčkou

Obtížné
Porce: 4
Ingredience
Slepice 1 kg
Kořenová zelenina 150 g
Cibule 1 ks
Máslo 100 g
Hladká mouka 80 g
Pepř mletý
zrnka
Nové koření  
Badyán  
Sůl  
Petrželka  
Knedlíčky
Strouhanka 100 g
Drůbeží vývar 1,5 dl
Hrubá mouka  
Vejce 1 ks
Máslo 1 lžička
Muškátový oříšek  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Očištěnou slepici dáme vařit s kořením, kořenovou zeleninou, cibulí a solí doměkka.

Zvlášť připravíme omáčku z máslové jíšky, kterou zalijeme částí vývaru, ochutíme, prošleháme a vsypeme do ní nakrájenou petrželku.

Strouhanku namočíme do vývaru, ochutíme solí, muškátovým květem a spojíme vejcem. Dle potřeby dohustíme hrubou moukou, tvoříme knedlíčky velikosti většího ořechu. Vaříme 5-7 minut ve větším množství vody.

Uvařené knedlíčky zvlášť a porcovanou slepici vložíme do hotové omáčky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Panenka plněná gorgonzolou Vepřové hodování Články z

Komentáře k receptu: Slepice s petrželovou omáčkou

Komentáře

  1. Katka   01.04.2013 | 17:38 | reagovat |

    Děkuji už jen za to, že tento recept někdo zná. Dělalla jej má babička, ale zemřela dřív, než mi jej předala. Přes dvacet let se pokouším, ale knedlíčky pořád nebyly ono. Tyhle to jsou, akorát je vařím v omáčce. Mohu se zeptat z kterého jste kraje? Děkuji :-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web