Slepice po selsku

Hodnocení:

Moje:

150 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks slepice
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 50
      g slanina
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      špetka tymián
    • 2
      dl červené víno
    • 100
      g žampiony
    • 2
      dl zakysaná smetana
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slepici uvaříme v mírně osolené vodě a naporcujeme.
2
Česnek utřeme se solí, pepřem a jednotlivé porce potřeme. Na oleji rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme porce slepice, podlijeme a pod poklicí dusíme doměkka.
3
Potom maso vyjmeme, vzniklou šťávu zalijeme vínem, přidáme na plátky nakrájené žampiony a koření. Povaříme a zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku.
4
Vložíme slepici a v omáčce dodusíme.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    7. 9. 2006 15:46

    Slepici nejdřív uvařím v papiňáku, sloupnu ji z kůže, naporcuji a potom dusím v omáčce, až maso odpadává od kostí. Takhle to máme rádi, ale můžete i jinak. Dostávám slepice od maminky a ty podřebují hodně teplíčka, aby změkly. :-)) S kupovanými musíte opatrněji.

  • jana ponáhlá
    jana ponáhlá |

    7. 9. 2006 12:07

    Paní Lorencová,nechci být rýpal, ale když je slepice UVAŘENÁ, proč ji ještě dusíme doměkka? Nemá být slepice OVAŘENÁ, aby dušením získala na chuti po ingrediencích a oři tom změkla?