Autor:

Slepice na čínský způsob

Střední
Porce: 6
Ingredience
Slepice 1 ks
Cibule 1 ks
Rostlinný olej 3 lžíce
Bobkový list
Sůl  
Pepř mletý
a nové koření
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Marináda: Do misky dáme olej, žloutek, sojovou a worchestrovou omáčku, sůl, koření a promícháme.

Očištěnou slepici vložíme do osolené vody, přidáme cibuli, koření a uvaříme doměkka (můžeme přidat i kořenovou zeleninu a z vývaru připravit chutnou polévku). Měkkou slepici vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na úhledné kousky. Maso vložíme do připravené marinády a důkladně promícháme.

Povrch posypeme na plátky pokrájenou cibulí nebo pórkem, přiklopíme a necháme nejlépe přes noc v chladu. Odleželé maso vložíme na rozehřátý olej mícháme a zvolna dozlatova opečeme. Podáváme s bramborovými hranolky nebo dušenou rýží a obložíme zeleninou. Do směsi můžeme přidat na nudličky pokrájené žampióny a hrst arašídů.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)
Blitva Chorvatsko na talíři Články z

Komentáře k receptu: Slepice na čínský způsob

Komentáře

  1. Jondys   08.01.2016 | 19:24 | reagovat | závadný

    Fakt dobré, až mě to překvapilo. Vítaná změna,po všech těch slepicích na smetaně a paprice. Navíc recept je poměrně jednoduchý. Všem vřele doporučuji!

  2. Akaschka   09.12.2010 | 19:53 | reagovat | závadný

    Musím dát za jedna..recept báječný,jen jsem pridala do marinady jeste tabasco..máme raději pálivější a dala jsem buráky a zalila bílým vínem a solamylem....fakt bombasticky

  3. Akaschka   09.12.2010 | 19:53 | reagovat | závadný

    Musím dát za jedna..recept báječný,jen jsem pridala do marinady jeste tabasco..máme raději pálivější a dala jsem buráky a zalila bílým vínem a solamylem....fakt bombasticky

  4. Milan Pluhař   06.04.2008 | 14:03 | reagovat | závadný

    Jen jsem tam přidal 1dcl bílého vína se solamilem pro zahuštění. Pro lepší napodobení čínských jídel.

  5. Milan Pluhař   06.04.2008 | 13:55 | reagovat | závadný

    Velice chutný recept, jen jsem tu slepici vařil o něco déle a naložené v marinádě jsem to měl téměř dva dny.Ale moc jsme si pochutnali.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web