Autor:

Slepice na čínský způsob

Střední
Porce: 6
Ingredience
Slepice 1 ks
Cibule 1 ks
Rostlinný olej 3 lžíce
Bobkový list
Sůl  
Pepř mletý
a nové koření
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Marináda: Do misky dáme olej, žloutek, sojovou a worchestrovou omáčku, sůl, koření a promícháme.

Očištěnou slepici vložíme do osolené vody, přidáme cibuli, koření a uvaříme doměkka (můžeme přidat i kořenovou zeleninu a z vývaru připravit chutnou polévku). Měkkou slepici vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na úhledné kousky. Maso vložíme do připravené marinády a důkladně promícháme.

Povrch posypeme na plátky pokrájenou cibulí nebo pórkem, přiklopíme a necháme nejlépe přes noc v chladu. Odleželé maso vložíme na rozehřátý olej mícháme a zvolna dozlatova opečeme. Podáváme s bramborovými hranolky nebo dušenou rýží a obložíme zeleninou. Do směsi můžeme přidat na nudličky pokrájené žampióny a hrst arašídů.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1
Ředkvičková polévka s ricottou Uvařeno na víkend snadno a rychle Články z

Komentáře k receptu: Slepice na čínský způsob

Komentáře

  1. Jondys   08.01.2016 | 19:24 | reagovat |

    Fakt dobré, až mě to překvapilo. Vítaná změna,po všech těch slepicích na smetaně a paprice. Navíc recept je poměrně jednoduchý. Všem vřele doporučuji!

  2. Akaschka   09.12.2010 | 19:53 | reagovat |

    Musím dát za jedna..recept báječný,jen jsem pridala do marinady jeste tabasco..máme raději pálivější a dala jsem buráky a zalila bílým vínem a solamylem....fakt bombasticky

  3. Akaschka   09.12.2010 | 19:53 | reagovat |

    Musím dát za jedna..recept báječný,jen jsem pridala do marinady jeste tabasco..máme raději pálivější a dala jsem buráky a zalila bílým vínem a solamylem....fakt bombasticky

  4. Milan Pluhař   06.04.2008 | 14:03 | reagovat |

    Jen jsem tam přidal 1dcl bílého vína se solamilem pro zahuštění. Pro lepší napodobení čínských jídel.

  5. Milan Pluhař   06.04.2008 | 13:55 | reagovat |

    Velice chutný recept, jen jsem tu slepici vařil o něco déle a naložené v marinádě jsem to měl téměř dva dny.Ale moc jsme si pochutnali.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sex koučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sex koučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web