Autor:

Šlehané jablečné řezy

Snadné
Ingredience
Vejce 4 ks
Cukr 250 g
Polohrubá mouka 300 g
Sůl 1 špetka
Citronová šťáva 1 lžička
Prášek do pečiva 1 balíček
Mléko
horké
1,5 dl
Jablka
středně velká
5 ks
Skořicový cukr 1 balíček
Rozinky 1 hrst
Šlehačka
na ozdobu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Žloutky ušleháme s polovinou cukru do pěny. Po lžících přidáváme horké mléko a stále šleháme. Bílky vyšleháme se špetkou soli, citronovou šťávou a zbytkem cukru do husta. Pozor - trvá to déle než normálně, ale vyšlehat to jde! Ke sněhu přidáváme postupně žloutkovou pěnu a mouku smíchanou s práškem do pečiva - řádně promícháme - ale ne nijak prudce, aby sníh nespadl! Do vymazané a vysypané formy dáme polovinu těsta, na něj vložíme nastrouhaná jablka se skořicovým cukrem a poklademe rozinkami. Na tuto vrstvu vložíme zbytek těsta. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme do růžova, horkovzdušná trouba na 170 °C asi 30 min., pak vypnout a ještě nechat 10 minut dojít.

Nelekejte se, ze začátku šlehání to je hodně řídké, ale po přidání té mouky to všechno zhoustne.

Po vychlazení můžeme zdobit šlehačkou.

Pro diabetiky je možná tato varianta - změněné suroviny - 70 g sorbitu a 90 g fruktozy místo cukru, 200 g špaldové mouky, 100 g polohrubé mouky, jen skořici (ne cukr). Šlehačku buď vůbec vynechat, nebo použít tzv. rostlinnou - zn. Vian. Jinak postup je stejný.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)
Dort Red Velvet Dárek pro maminku: Dort Red Velvet Články z

Komentáře k receptu: Šlehané jablečné řezy

Komentáře

  1. Jana Řezníčková   26.01.2009 | 14:05 | reagovat | závadný

    Už se těším, až vyzkouším. Všechny možné jablečné dobroty my doma můžeme!

  2. ladislava staffenová   26.01.2009 | 12:06 | reagovat | závadný

    Prosím o opravu v receptu špetkou SOLI - jinak jste na to přišly :-DDD ale je to zbyte čně zavádějící, omlouvám se

  3. Di -   26.01.2009 | 10:55 | reagovat | závadný

    Určitě ano. Díky soli se bílky lépe vyšlehají do tuha.

  4. Jarka O.   26.01.2009 | 10:37 | reagovat | závadný

    To bude určitě špetka soli, jedná se o překlep :-)

  5. Blanka Vr.   26.01.2009 | 10:34 | reagovat | závadný

    Asi mám hloupý dotaz, ale nerozumím popisu: bílky vyšleháme se špetkou sněhu. Že by to bylo se špetkou soli? Díky za upřesnění.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web