Šlehačkové řezy

Ingredience
Vejce
Cukr krystal 250 g
Hladká mouka 250 g
Prášek do pečiva
Šlehačka 250 ml
Čokoláda  
Ořechy  
Krém:
Šlehačka 500 ml
Ztužovač šlehačky 2 ks
Moučkový cukr
dle chuti
 
Hnědý rum 4 lžíce
Káva
uvařená silná
 
Vaječný koňak
trochu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Vejce s cukrem ušleháme, přidáme mouku, prášek do pečiva a 250 ml tekuté šlehačky. Smícháme a vylejeme na hluboký, vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 20 minut. Do vychladlého upečeného piškotu uděláme obrácenou vařečkou dírky - jednu vedlé druhé - a celou plochu piškotu polejeme kávou se 4 lžícemi rumu. Ušleháme šlehačky se ztužovačem a moučkovým cukrem, potřeme tím piškot a „pocákáme“ vaječným koňakem. Posypeme mletými oříšky a strouhanou čokoládou.

Poznámka: místo šlehaček se ztužovačem je možné použít Ramu ke šlehání. Je výborná a nesmírně „pevná“.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1
Hostina na svatého Martina Články z

Komentáře k receptu: Šlehačkové řezy

Komentáře

  1. paní Adélka   05.10.2006 | 16:51 | reagovat |

    Paní Di, já jí kupuji v Delvitě, ale myslím, že ji budou mít v každém jiném větším obchodě či supermarketu. Mějte se krásně a šlehačce zdar:-)

  2. Di   04.10.2006 | 19:15 | reagovat |

    Díky za radu, Adélko, myslím, že tu jsem ještě nikdy neviděla.

  3. Di   04.10.2006 | 16:54 | reagovat |

    Samozřejmě máte pravdu. To bych si ale musela pamatovat, které značky jsem šlehala předtím. Otáčky jsou v pořádu, vždyť dříve se šlehalo ručně a jak byla šlehačka pevná (jenže nejspíš nebyla ošizená).

  4. paní Adélka   04.10.2006 | 15:49 | reagovat |

    doporučuju používat šlehačku DELUXE v bíločerveném kelímku(žlutá je do omáček, modrá normální šlehačka, přesně nevím od které značky) . Má 40% tuku a skvěle se s ní pracuje, ztužovač s ní nikdy nepoužívám.. Stojí asi 17Kč. Mějte se hezky, hospodyňky:-)

  5. Jaroslava Oumarová   04.10.2006 | 11:52 | reagovat |

    Já jsem podle Terezčiny rady takhle šlehala trvanlivou šlehačku z Lidla na buchtu Bláznivá Mery a můžu potvrdit, že držela skvěle ještě třetí den:-)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web