Šlehačkové řezy

Ingredience
Vejce
Cukr krystal 250 g
Hladká mouka 250 g
Prášek do pečiva
Šlehačka 250 ml
Čokoláda  
Ořechy  
Krém:
Šlehačka 500 ml
Ztužovač šlehačky 2 ks
Moučkový cukr
dle chuti
 
Hnědý rum 4 lžíce
Káva
uvařená silná
 
Vaječný koňak
trochu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Vejce s cukrem ušleháme, přidáme mouku, prášek do pečiva a 250 ml tekuté šlehačky. Smícháme a vylejeme na hluboký, vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 20 minut. Do vychladlého upečeného piškotu uděláme obrácenou vařečkou dírky - jednu vedlé druhé - a celou plochu piškotu polejeme kávou se 4 lžícemi rumu. Ušleháme šlehačky se ztužovačem a moučkovým cukrem, potřeme tím piškot a „pocákáme“ vaječným koňakem. Posypeme mletými oříšky a strouhanou čokoládou.

Poznámka: místo šlehaček se ztužovačem je možné použít Ramu ke šlehání. Je výborná a nesmírně „pevná“.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.67 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)
Obalované sýrové kuličky se salátem Originální a rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Šlehačkové řezy

Komentáře

  1. paní Adélka   05.10.2006 | 16:51 | reagovat | závadný

    Paní Di, já jí kupuji v Delvitě, ale myslím, že ji budou mít v každém jiném větším obchodě či supermarketu. Mějte se krásně a šlehačce zdar:-)

  2. Di   04.10.2006 | 19:15 | reagovat | závadný

    Díky za radu, Adélko, myslím, že tu jsem ještě nikdy neviděla.

  3. Di   04.10.2006 | 16:54 | reagovat | závadný

    Samozřejmě máte pravdu. To bych si ale musela pamatovat, které značky jsem šlehala předtím. Otáčky jsou v pořádu, vždyť dříve se šlehalo ručně a jak byla šlehačka pevná (jenže nejspíš nebyla ošizená).

  4. paní Adélka   04.10.2006 | 15:49 | reagovat | závadný

    doporučuju používat šlehačku DELUXE v bíločerveném kelímku(žlutá je do omáček, modrá normální šlehačka, přesně nevím od které značky) . Má 40% tuku a skvěle se s ní pracuje, ztužovač s ní nikdy nepoužívám.. Stojí asi 17Kč. Mějte se hezky, hospodyňky:-)

  5. Jaroslava Oumarová   04.10.2006 | 11:52 | reagovat | závadný

    Já jsem podle Terezčiny rady takhle šlehala trvanlivou šlehačku z Lidla na buchtu Bláznivá Mery a můžu potvrdit, že držela skvěle ještě třetí den:-)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web