Šlehačkové brambory

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 0.25
      l šlehačka
    • 5
      lžíce polévkové koření Maggi
    • 5
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce pažitka nebo petrželka - sekaná
    • 2
      ks cibule
    • 1
      špetka drcený kmín
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli, česnek a pažitku jemně nasekáme. Ve smetaně promícháme maggi a sůl. Brambory v míse promícháme se solí, drceným kmínem, cibulí, čenekeme a pažitkou. Naskládáme do pekáčku a zalijeme ochucenou šlehačkou. Pečeme asi hodinu až brambory změknou a šlehačka se částečně vsákne do brambor odpaří.
2
Podáváme k sekané, karbanátkům, řízkům apod.
Zařazení: Přílohy Brambory
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva |

    9. 11. 2010 22:16

    Velice chutna uprava brambor,podavala jsem k veceri jako samostatny chod a ne jako prilohu.

  • Ren
    Ren |

    22. 3. 2007 10:49

    Byli dobré, jen jsem ráda, že k nám po obědě nepřišla žádná návštěva. Česnek je opravdu síla:) Narch jsem dala ještě rozpéct mozzarelu...

  • Anonym
    Anonym |

    25. 8. 2006 13:05

    Měl jsem jen 2 dcl šlehačky,ušlo to.

  • Aja
    Aja |

    5. 8. 2006 13:12

    Udělala jsem dnes ke kuřeti a chutnalo, ještě jsem je před dopečením zasypala strouhaným sýrem, který udělal zlatavou kůrčičku

  • Anonym
    Anonym |

    31. 10. 2005 21:22

    Dávala jsem ke kapustovým karbanátkům a bylo to chutné zpestření

  • Anonym
    Anonym |

    4. 6. 2005 20:45

    Dobrá příloha ke kotletám