Autor:

Šlehačková bábovka

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 250 g
Moučkový cukr 250 g
Vejce 3 ks
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Šlehačka
smetana ke šlehání
250 ml
Poleva
Rozinky  
Kakao  
Ořechy  
Máslo
nebo pekařský tuk
 
Polohrubá mouka
na vysypání formy
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Vše smícháme (nejlépe nejdříve vejce, cukr, mouku a prášek do pečiva - vejce se tak lépe rozmíchá - nakonec se přileje smetana), nalejeme do vymazané a polohrubou moukou vysypané formy, pečeme v troubě na cca 180 °C dle potřeby. Dle libosti lze přidat kakao (třeba i jen do části těsta, je možné nalít nejdříve světlou část, pak do zbytku vmíchat kakao a dolít tmavou část) rozinky napočené v rumu :-), krájené ořechy... apod.

Poznámka: lze spotřebovat i starou hořkou šlehačku, na výsledku to nic nemění, bábovka je skvělá i tak.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 24 x
1-
4.67 24 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 24x)
Reklama
Rebarborové cheesecaky Tip na víkend: skvělé recepty s rebarborou Články z

Komentáře k receptu: Šlehačková bábovka

Komentáře

  1. MS   13.04.2014 | 23:00 | reagovat | závadný

    Bábovka je dobrá, ale je nutné dát mnohem méně cukru. Protože peču už jen zdravěji, dala jsem i celozrnou mouku, ale bábovka je poté hutnější a už není tak nadýchaná.

  2. pikihanka   27.02.2014 | 10:41 | reagovat | závadný

    dala jsem o trochu méně cukru,dávám cukr krupici a prdopeč celý....povedla se,chutnala skvěle

  3. Alča   19.01.2014 | 17:28 | reagovat | závadný

    V pátek jsem pekla tuto bábovku s pařížskou šlehačkou,sklidila velký úspěch,jen se po ní zaprášilo.Cukru jsem dala jen 180 g a 1vanilkový cukr,úplně stačilo.Díky za recept. :-)

  4. Lenka   06.09.2013 | 9:22 | reagovat | závadný

    Bábovka je super. Ocenila jsem rychlost přípravy, za 15 minut byla v troubě. Cukru jsem dala jen 200g, přidala panáčka Limoncella zbylého z jiného moučníku, část obarvila kakaem. Těsto vyšlo na 1 střední bábovku a 4 muffinky pro dcerku k svačině. Určitě nepeču naposledy, příště přidám oříšky a kousky čokolády místo kakaa. :-[

  5. engi   21.02.2013 | 18:42 | reagovat | závadný

    Bábovka měla úspěch. Dala jsem na rady a dala méně cukru ( 200g), ale příště dám 250g dle receptu, máme raději sladší bábovku, ještě jsem přidala ml. vl. ořechy. Bábovku vymazávám sádlem, vysyp. hr. mouku a vložím do lednice. Nikdy se nestane, aby bábovka nevypadla :-)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web