Slavnostní rybí polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks rybí hlavy
    • 1
      ks jikry
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks bobkový list
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks kořen petržele
    • 0,3
      ks celer
    • 2,5
      l rybí vývar
    • muškátový květ
    • muškátový oříšek
    • zázvor - mletý
    • máslo
    • krutony
    • hladká mouka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl
2
Hlavy dáme do hrnce s vodou. Vody musí být tolik, aby byly hlavy celé pod vodou. Osolíme, přidáme bobkové listy, ½ cibule a uvaříme doměka. Pak vývar scedíme a uchováme.
3
Vývar z mlíčí a jiker: 1 mlíčí, 1 jikry, 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl
4
Mlíčí a jikry dáme do hrnce s vodou, osolíme, přidáme bobkové listy, ½ cibule a uvaříme doměka. Pak vše scedíme a vývar vylejeme, protože je hořký.
5
Polévka: 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, vařené rybí maso, mlíčí, jikry, strouhaný muškátový květ, strouhaný muškátový ořech, zázvor, máslo, hladká mouka, 2,5 l vývar z hlav, krutony
6
Jemně nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) dusíme na másle. Pak zaprášíme jíškou z mouky a másla, znovu podusíme a zalijeme vývarem z hlav (cca 2,5l), který jsme si uchovali. Přidáme obrané, na kousky nakrájené rybí maso, mlíčí a jikry. Ochutíme strouhaným muškátovým květem, strouhaným muškátovým ořechem a zázvorem. Ještě chvíli povaříme a podáváme s krutony.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Anna
    Anna |

    17. 1. 2011 13:13

    Je tu již několikrát,pod jinými názvy :-( .