Slavnostní koláč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na těsto
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      kg hladká mouka
    • 400
      ml voda
    • 150
      g cukr krupice
    • 150
      g máslo
    • 150
      g sušené mléko
    • 2
      lžička sůl 12 g
    • 4
      ks vejce
  • Na náplň
    • mák mletý
    • jablka
    • tvaroh a rozinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a v teple necháme 20 minut odpočinout. Vykynuté těsto rozdělíme tak, že větší část rozválíme na pomoučené ploše na placku (velikost dle vlastního uvážení) a menší část použijeme na okraj nebo na další zdobení koláče dle vlastní fantazie.
2
Rozválené těsto potřeme náplněmi dle chuti a vlastního uvážení, dozdobíme těstem (pletené okraje) a můžeme na povrchu posypat drobenkou (směs mouky, cukru a másla smíchaná v poměru 2:1:1). Takto nazdobený koláč necháme ještě 20 minut kynout, poté potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 18-20 minut při teplotě 180-200 °C.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.