Autor:

Slavnostní koláč

Střední
Na těsto
Droždí 1 kostka
Hladká mouka 1 kg
Voda 400 ml
Cukr krupice 150 g
Máslo 150 g
Sušené mléko 150 g
Sůl
12 g
2 lžička
Vejce 4 ks
Na náplň
Mák mletý  
Jablka  
Tvaroh
a rozinky
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a v teple necháme 20 minut odpočinout. Vykynuté těsto rozdělíme tak, že větší část rozválíme na pomoučené ploše na placku (velikost dle vlastního uvážení) a menší část použijeme na okraj nebo na další zdobení koláče dle vlastní fantazie.

Rozválené těsto potřeme náplněmi dle chuti a vlastního uvážení, dozdobíme těstem (pletené okraje) a můžeme na povrchu posypat drobenkou (směs mouky, cukru a másla smíchaná v poměru 2:1:1). Takto nazdobený koláč necháme ještě 20 minut kynout, poté potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 18-20 minut při teplotě 180-200 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Tartaletky s vanilkovým krémem a letními plody To nejlepší z lesů, zahrad i alejí Články z

Komentáře k receptu: Slavnostní koláč

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web