Autor:

Slavnostní koláč

Střední
Na těsto
Droždí 1 kostka
Hladká mouka 1 kg
Voda 400 ml
Cukr krupice 150 g
Máslo 150 g
Sušené mléko 150 g
Sůl
12 g
2 lžička
Vejce 4 ks
Na náplň
Mák mletý  
Jablka  
Tvaroh
a rozinky
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a v teple necháme 20 minut odpočinout. Vykynuté těsto rozdělíme tak, že větší část rozválíme na pomoučené ploše na placku (velikost dle vlastního uvážení) a menší část použijeme na okraj nebo na další zdobení koláče dle vlastní fantazie.

Rozválené těsto potřeme náplněmi dle chuti a vlastního uvážení, dozdobíme těstem (pletené okraje) a můžeme na povrchu posypat drobenkou (směs mouky, cukru a másla smíchaná v poměru 2:1:1). Takto nazdobený koláč necháme ještě 20 minut kynout, poté potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 18-20 minut při teplotě 180-200 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Jahodovo-rebarborový koláč Tip na víkend: Jahodovo-rebarborový koláč Články z

Komentáře k receptu: Slavnostní koláč

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web