Slávky po námořnicku

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg slávky
    • 3
      ks cibule
    • 1
      svazek řapíkatý celer
    • 4
      dl bílé víno - suché
    • 0,5
      kostka máslo
    • 1
      ks citron
    • 4
      stroužek česnek
    • 15
      ks pepř celý
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      hrst petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slávky (pouze zavřené a nepoškozené) očistíme ve studené vodě (propláchnout, vyčistit kartáčkem, odstranit fousy), vyčištěné slávky dáváme do nádoby se studenou vodou.
2
Ve velkém hrnci na velkém plameni rozpustíme máslo a přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli. Přiklopíme a dusíme 3 minuty (neopékáme, dusíme). Pak přidáme nakrájený celer na kousky včetně listů, nakrájený citron na plátky a česnek na plátky, přidáme slávky (slité), zajeleme vínem, okořeníme pepřem a solí. Přiklopené vaříme na maximálním ohni po dobu max 8 minut. Občas zamícháme. Slávky jsou vařené, jsou li všechny otevřené. Těsně před podáváním posypeme petrželkou.
3
Ihned podáváme.
4
Příloha: bageta
Zařazení: Maso Dary moře

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.