Autor:

Slávky po námořnicku

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Slávky 2 kg
Cibule 3 ks
Řapíkatý celer 1 svazek
Bílé víno - suché 4 dl
Máslo 1/2 kostka
Citron 1 ks
Česnek 4 stroužek
Pepř celý 15 ks
Sůl 1 lžička
Petrželka 2 hrst
Slávky po námořnicku

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Dary moře

Slávky (pouze zavřené a nepoškozené) očistíme ve studené vodě (propláchnout, vyčistit kartáčkem, odstranit fousy), vyčištěné slávky dáváme do nádoby se studenou vodou.
Ve velkém hrnci na velkém plameni rozpustíme máslo a přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli. Přiklopíme a dusíme 3 minuty (neopékáme, dusíme). Pak přidáme nakrájený celer na kousky včetně listů, nakrájený citron na plátky a česnek na plátky, přidáme slávky (slité), zajeleme vínem, okořeníme pepřem a solí. Přiklopené vaříme na maximálním ohni po dobu max 8 minut. Občas zamícháme. Slávky jsou vařené, jsou li všechny otevřené. Těsně před podáváním posypeme petrželkou.
Ihned podáváme.

Příloha: bageta

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Rajčata 7 skvělých receptů na pokrmy z rajčat Články z

Komentáře k receptu: Slávky po námořnicku

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web