Autor:

Slaný trhanec s fazolkami

Střední
Ingredience
Ovesné vločky 50 g
Polohrubá mouka 150 g
Podmáslí 250 ml
Mléko 125 ml
Sůl 1 lžička
Vejce 4 ks
Fazolky 500 g
Slanina
prorostlá
40 g
Petrželka
sekaná
3 lžíce
Rostlinný olej 3 lžíce
Máslo 3 lžíce

Postup přípravy:

Vločky opražíme na suché pánvi, necháme vychladnout, rozmícháme vločky, mouku, podmáslí, mléko a 1 lžičku soli, oddělíme žloutky od bílků a žloutky přimícháme do těsta, necháme 30minut odpočinout.

Fazolky opláchneme, očistíme, nakrájíme na kousky, můžeme použít i fazolky mražené, povaříme je 10-12 minut v osolené vodě. Slijeme, horké uchováme, slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na suché pánvi, odložíme ji stranou.

Z bílků ušleháme pevný sníh, zamícháme do vloček, vmícháme také slaninu a petrželku. Těsto pečeme na pánvi natřikrát, vždy s 1 lžící oleje, vždy ke konci pečení potrháme vidličkou, přidáme 1 lžíci másla a dopečeme, fazolky smícháme s trhancem, posypeme petrželkou a podáváme.

Můžeme podávat se zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem ochuceným bylinkami a solí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Quiche s dýní a kuřecím masem Francouzské slané koláče krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Slaný trhanec s fazolkami

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web