Slaný trhanec s fazolkami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g ovesné vločky
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 250
      ml podmáslí
    • 125
      ml mléko
    • 1
      lžička sůl
    • 4
      ks vejce
    • 500
      g fazolky
    • 40
      g slanina prorostlá
    • 3
      lžíce petrželka sekaná
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vločky opražíme na suché pánvi, necháme vychladnout, rozmícháme vločky, mouku, podmáslí, mléko a 1 lžičku soli, oddělíme žloutky od bílků a žloutky přimícháme do těsta, necháme 30minut odpočinout.
2
Fazolky opláchneme, očistíme, nakrájíme na kousky, můžeme použít i fazolky mražené, povaříme je 10-12 minut v osolené vodě. Slijeme, horké uchováme, slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na suché pánvi, odložíme ji stranou.
3
Z bílků ušleháme pevný sníh, zamícháme do vloček, vmícháme také slaninu a petrželku. Těsto pečeme na pánvi natřikrát, vždy s 1 lžící oleje, vždy ke konci pečení potrháme vidličkou, přidáme 1 lžíci másla a dopečeme, fazolky smícháme s trhancem, posypeme petrželkou a podáváme.
4
Můžeme podávat se zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem ochuceným bylinkami a solí.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.