Autor:

Slaný trhanec s fazolkami

Střední
Ingredience
Ovesné vločky 50 g
Polohrubá mouka 150 g
Podmáslí 250 ml
Mléko 125 ml
Sůl 1 lžička
Vejce 4 ks
Fazolky 500 g
Slanina
prorostlá
40 g
Petrželka
sekaná
3 lžíce
Rostlinný olej 3 lžíce
Máslo 3 lžíce

Postup přípravy:

Vločky opražíme na suché pánvi, necháme vychladnout, rozmícháme vločky, mouku, podmáslí, mléko a 1 lžičku soli, oddělíme žloutky od bílků a žloutky přimícháme do těsta, necháme 30minut odpočinout.

Fazolky opláchneme, očistíme, nakrájíme na kousky, můžeme použít i fazolky mražené, povaříme je 10-12 minut v osolené vodě. Slijeme, horké uchováme, slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na suché pánvi, odložíme ji stranou.

Z bílků ušleháme pevný sníh, zamícháme do vloček, vmícháme také slaninu a petrželku. Těsto pečeme na pánvi natřikrát, vždy s 1 lžící oleje, vždy ke konci pečení potrháme vidličkou, přidáme 1 lžíci másla a dopečeme, fazolky smícháme s trhancem, posypeme petrželkou a podáváme.

Můžeme podávat se zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem ochuceným bylinkami a solí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Letní delikatesa - salát ze dvou druhů melounů se sušenou šunkou Články z

Komentáře k receptu: Slaný trhanec s fazolkami

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit! Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit!
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web