Slaný listový závin

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: SKSandy

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks listové těsto chlazené již vyválené
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks uzený eidam 1 balení plátkového 40%
    • 2
      ks listový špenát mám na mysli dvě mražené kostky, čili půl balení z krabičky
    • sůl
    • pepř mletý
    • sezamová semínka
    • 2
      ks česnek stroužky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si připravíme zmrazený špenát, já ho dávám na pánev, zakápnu troškou vody. Až se plně rozmrazí, vypnu. Nechám vychladnout, poté vymačkám vodu. Osolím, opepřím dle chuti a přidám prolisovaný česnek.
2
Listové těsto dám na plech s pečícím papírem, dle návodu na těstě nechám chvíli odpočinout. Poté doprostřed pokladu plátky sýra, na to nanesu špenát. Listové těsto zabalím a kraje pořádně přimáčknu, aby z něj při pečení nic nevytékalo.
3
Potřu celý závin rozšlehaným vejcem a posypu sezamovým semínkem. Dám péct na 220°, než závin krásně naskočí a zezlátne.
4
Chutná samotný, teplý. Ale je možné k němu přidat třeba salát (s bylinkovou zálivkou nejlépe), celkově je to pak lehčí a šťavnatější.

Komentáře k receptu

  • SKSandy
    SKSandy |

    5. 4. 2013 22:15

    nene, nejde o protlak. Opravdu se prodávají špenátové listy v celku, a jsou zmrazené do takových kostek. A v jednom balení jsou čtyři. Bonduelle. :-)

  • ŠKORNÍKOVÁ
    ŠKORNÍKOVÁ |

    31. 3. 2013 13:55

    Půl balení krabičky čili 2 mražené kostky,myslíš tím špenátový protlak? =-O

  • SKSandy
    SKSandy |

    30. 3. 2013 22:57

    Když jsem nahrávala recept, začal mít server potíže a nahrál jej dvojmo, prosím o odstranění jednoho, děkuji.