Autor:

Slaný koláč z listového těsta s ančovičkami

Snadné
Ingredience
Sýr 130 g
Smetana na vaření 200 ml
Ančovičky 12 ks
Kapary 1/2 sklenice
Bylinky 2 lžíce
Pepř mletý  
Černé olivy 3 lžíce
Vejce 4 ks
Zakysaná smetana 200 g
Listové těsto 1 balíček

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku, vložíme ji na dobře vymazaný plech a přimáčkneme ke dnu i ke stěnám.
Ančovičky osušíme a nakrájíme na malé kousky. Olivy osušíme a nakrájíme na kolečka. Kapary scedíme a překrájíme. Vejce smícháme se smetanou, jemně nastrouhaným sýrem i bylinkami (petrželka, pažitka) a těstíčko podle chuti opepříme. Pak do těstíčka vmícháme kapary, ančovičky i olivy. Nesolíme!
Těstíčko nalijeme na těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 8 minut na 200 °C. Pak teplotu snížíme na 180 °C a dopékáme dalších 20 minut dozlatova.
Koláč s kapary a ančovičkami podáváme spíše teplý, po upečení pouze nakrájíme a podáváme jako slanou chuťovku.

Recept byl převzat z: vareni.cz, vložila .Renča.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Slaný koláč z listového těsta s ančovičkami

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web