Autor:

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

90 minut PT0H90M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Máslo
nebo rostlinný tuk
200 g
Sůl 1 špetka
Cuketa
středně velká
1 ks
Paprika
různě barevné
3 ks
Rajčata 5 ks
Koření
nebo bylinky dle chuti
 
Vejce 3 ks
Sýr
dle chuti
200 g
Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Postup přípravy:

1. Připravíme si těsto z mouky, másla, 1 vejce a špetky soli. Moukou posypeme vál, do mouky nakrájíme máslo rovnou z lednice a vklepneme vajíčko, přidáme špetku soli. Vše nejdříve začneme propracovávat nožem, po chvilce hněteme těsto rukama, dokud se nepřestane drobit. Zpracované těsto vložíme na 30-60 minut do lednice ztuhnout. Tuk v těstě by neměl moc změknout, jinak se bude těsto moc lepit. Není na škodu, když v těstě zůstanou kousky másla.

2. Připravíme si náplň do koláče. Na pánvi necháme rozehřát trochu oleje, přidáme nakrájenou zeleninu a koření a lehce orestujeme tak, aby zelenina nebyla rozvařená, ale jen lehce změklá. Do lehce vystydlé směsi přimícháme 2 vejce.

3. Vyndáme těsto z lednice, vyválíme silnější těsto (asi 3-5 mm) a vyložíme jím formu, kterou nemusíme vymazávat, jelikož je těsto dostatečně tučné. Těsto propíchneme na několika místech vidličkou. Pokud to neuděláte teď, budete to muset udělat při pečení, protože se bude těsto zvedat. Připravenou směs nandáme do formy, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct do předehřáté trouby asi na 180°-200°C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web