Slaniňáky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí prsa nebo libové vepřové
    • 200
      g anglická slanina
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce máslo
    • 200
      ml smetana nebo šlehačka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      pepř mletý
    • 1
      lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na špalíčky, dáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme asi 1 lžíci hořčice, vše promícháme a nechame chvíli odležet. Zapékací mísu vymažeme máslem, dno poklademe kolečky cibule. Špalíčky masa jednotlivě balíme do plátků slaniny (co špalíček, to cca půlplátek slaniny) a pokládáme do zapékací mísy. Pak povrch zalejeme osolenou smetanou. Ve vyhřáté troubě pečeme do zlatova - v průběhu pečení podlejeme vodou nebo vývarem. Fantazii a chuti se meze nekladou a tak je možné masíčko kořenit různým kořením a případně přidat zeleninu atd.
2
Vhodná příloha: brambory na všechny způsoby.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    31. 10. 2010 20:23

    Maso drůbeží i VEPŘOVÉ a ta slanina :-\ -UZENINA???

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    26. 8. 2010 21:22

    Alžběto - musíš si otevřít ten recept, který chceš do oblíbených přidat, nahoře, na úrovni názvu, jsou vpravo ikony, úplně vpravo je taková žlutá složka s hvězdičkou a na tu když najedeš myší, ukáže se ti kontextová nápověda "Přidat recept do oblíbených položek". No a na tu klikneě a je to....

  • Alžběta Dřímalová
    Alžběta Dřímalová |

    26. 8. 2010 20:20

    úplně mimo mísu,ale vidím, že tu zrovna někdo je: jak si můžu přidat konkrétní recept do svých oblíbených? Díky moc za radu.

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    26. 8. 2010 20:16

    Simco, uz dlouho delam Svlecene kure.... , je to malinko mastnejsi, ale vyborne...S tou horcici to bude jiste pikantnejsi, vyzkousim, ale nam zachutnal recept ze svlecenych kurecich stehynek. Kalorii je tam dost, ale nevarime to kazdy den , ne??? Jinak te slaniny tam neni tolik, jako kdyz se bali kazdy malinky kousek zvlast. Jeste tam pridavam trochu cesneku :)))

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    26. 8. 2010 15:40

    Jano, já nejsem autorkou receptu, ale maso bych podle tohoto předpisu krájela asi tak na kousky v průměru 2 cm (tedy 2 x 2 cm) a délky cca 5 cm. Myslím si, že pokud budeš mít rozměry trochu jiné, nic moc se nezmění, jen doba tepelné úpravy bude trochu jiná.... Recept mi přijde zajímavý, jen se troch obávám, zda kombinace slanina + šlehačka nebude moc tučná. No, možná to zkusím, pokud ano, ozvu se :-) .

  • JANA ŠKORNIKOVÁ
    JANA ŠKORNIKOVÁ |

    26. 8. 2010 11:24

    prosím vás špalíčky masa je co?jak jsou velké?prosím poraďte mi.děkuji.

  • Renata Tichoňová
    Renata Tichoňová |

    26. 8. 2010 10:55

    Skvělé, všem chutnalo, doporučila jsem známým, hodnotili podobně.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    1. 11. 2007 06:52

    Dělám něco podobného z králičího masa akorát bez smetany (viz.králičí balíčky).Musím potvrdit,že sušší maso v kombinaci s anglickou slaninou (nebo uzeným bůčkem) je opravdu vynikající.

  • Linda
    Linda |

    31. 10. 2007 22:07

    bylo to opravdu výborné

  • Linda
    Linda |

    31. 10. 2007 18:00

    zkouším dnes k večeři, už to mám v troubě...