Autor:

Slaniňáky

Snadné
Ingredience
Kuřecí prsa
nebo libové vepřové
4 ks
Anglická slanina 200 g
Cibule 2 ks
Máslo 1 lžíce
Smetana
nebo šlehačka
200 ml
Sůl 1 špetka
Pepř mletý
Hořčice 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Maso nakrájíme na špalíčky, dáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme asi 1 lžíci hořčice, vše promícháme a nechame chvíli odležet. Zapékací mísu vymažeme máslem, dno poklademe kolečky cibule. Špalíčky masa jednotlivě balíme do plátků slaniny (co špalíček, to cca půlplátek slaniny) a pokládáme do zapékací mísy. Pak povrch zalejeme osolenou smetanou. Ve vyhřáté troubě pečeme do zlatova - v průběhu pečení podlejeme vodou nebo vývarem. Fantazii a chuti se meze nekladou a tak je možné masíčko kořenit různým kořením a případně přidat zeleninu atd.

Vhodná příloha: brambory na všechny způsoby.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Parmazánový quiche s rajčaty Tip na víkend: Rajské potěšení Články z

Komentáře k receptu: Slaniňáky

Komentáře

  1. Simča Sládková   26.08.2010 | 21:22 | reagovat | závadný

    Alžběto - musíš si otevřít ten recept, který chceš do oblíbených přidat, nahoře, na úrovni názvu, jsou vpravo ikony, úplně vpravo je taková žlutá složka s hvězdičkou a na tu když najedeš myší, ukáže se ti kontextová nápověda "Přidat recept do oblíbených položek". No a na tu klikneě a je to....

  2. Alžběta Dřímalová   26.08.2010 | 20:20 | reagovat | závadný

    úplně mimo mísu,ale vidím, že tu zrovna někdo je: jak si můžu přidat konkrétní recept do svých oblíbených? Díky moc za radu.

  3. Daniella O.   26.08.2010 | 20:16 | reagovat | závadný

    Simco, uz dlouho delam Svlecene kure.... , je to malinko mastnejsi, ale vyborne...S tou horcici to bude jiste pikantnejsi, vyzkousim, ale nam zachutnal recept ze svlecenych kurecich stehynek. Kalorii je tam dost, ale nevarime to kazdy den , ne??? Jinak te slaniny tam neni tolik, jako kdyz se bali kazdy malinky kousek zvlast. Jeste tam pridavam trochu cesneku :)))

  4. Simča Sládková   26.08.2010 | 15:40 | reagovat | závadný

    Jano, já nejsem autorkou receptu, ale maso bych podle tohoto předpisu krájela asi tak na kousky v průměru 2 cm (tedy 2 x 2 cm) a délky cca 5 cm. Myslím si, že pokud budeš mít rozměry trochu jiné, nic moc se nezmění, jen doba tepelné úpravy bude trochu jiná.... Recept mi přijde zajímavý, jen se troch obávám, zda kombinace slanina + šlehačka nebude moc tučná. No, možná to zkusím, pokud ano, ozvu se :-) .

  5. JANA ŠKORNIKOVÁ   26.08.2010 | 11:24 | reagovat | závadný

    prosím vás špalíčky masa je co?jak jsou velké?prosím poraďte mi.děkuji.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web