Slaneček v oleji

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks slanečci
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks řapíkatý celer
    • 1
      ks cibule Větší
    • olivový olej
    • feferonka (I sušená)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nepoužívat uzené slanečky, pouze nasolené. Ze slanečků vyjmeme páteř, opláchneme ve studené vodě, osušíme a nakrájíme na kousky (sousta). Mrkev nakrájíme na kolečka, celer na tenké plátky, cibuli najemno. Vše vložíme do vhodně velké nádoby (misky), promícháme, zalejeme olejem, aby bylo ponořeno, můžeme přidat feferonku dle chuti. Necháme nejméně den uležet.
2
Podáváme s bílým pečivem.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • parodie 7
    parodie 7 |

    19. 4. 2012 20:42

    Tento recept se jeví velmi dobře.Hodlám nadělat napřed slanečky z jelců a pak dle tohoto postupu.Věřím,že to může být výborné.Už tomu napovídá i řapíkatý celer.Určitě se asi za tři týdny ozvu.Jen výroba slanečků z vlastních úlovků trvá cca 14 dnů.Jen za jednu vycházku jsm ulovil 14 ks krásných jelců. Zdravím labužníky! :-[