Slaná pečená hrudka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      ks vejce
    • 2
      balíček tučný tvaroh
    • sůl
    • pepř mletý
    • vegeta
    • česnek
    • dětská krupice
    • máslo
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce vymícháme s tvarohem, osolíme, okořeníme a podle chuti přidáme utřený česnek, (já dávám 3-4 stroužky), přidáme 2-3 lžíce dětské krupice. Okrouhlou formu dobře vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
2
Pečeme na 170 °C asi 30 minut - záleží na troubě. Hrudka má být pěkně zapečená. Já to vždy zkouším klasicky - dřevěnou špejlí. Po upečení a vychladnutí hrudku vyklopíme a krájíme jako dort.
3
Je to příjemné zpestření velikonočního stolu.
Zařazení: Chuťovky Slané

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.