Slaná Jugoslávská buchta od Milady

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      lžička sůl
  • Kvásek
    • 4
      dl mléko
    • 3
      lžička cukr
    • 40
      g droždí (kostka)
  • Náplň
    • 250
      g hera
    • 2
      žloutek
    • 1
      lžička sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, oleje, soli a kvásku zpracujte těsto - nemusí se dělat zvlášť kvásek, jde to smíchat vše najednou. Máte-li domácí pekárnu, můžete těsto zpracovat v ní - program těsto. Těsto nechejte kynout jen asi 1/4 hodiny.
2
Mezitím ušlehejte heru se žloutky a solí. Vykynuté těsto rozdělte na 2 díly, každý rozválejte jako na závin asi 1/2 cm silné. Těsto celé potřete ušlehanou náplní a stočte jako závin. Dejte na plech - můžete závin rozdělit napůl, je to úhlednější - potřete náplní i na povrchu a srolované, potřené těsto nakrájejte cik cak (jako velké VVV) až skoro do plechu a posypejte sezamovým semínkem.
3
Pečte ve vyhřáté troubě do světle hněda - dost nabyde.
4
Toto je původní recept, náplň ale můžete ochutit česnekem nebo bylinkami. Buchta může být ještě kaloričtější, když k náplni přidáte sýr, příp. slaninu nebo šunku.
Zařazení: Chuťovky Slané

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    25. 5. 2006 07:41

    Ivano, koukněte na recept paní Jarčuškové : Česnekové buchty. Je to skoro totéž a prokrojení je tam pěkně popsané:-))

  • Ivana K.
    Ivana K. |

    24. 5. 2006 15:30

    Mohla byste prosím vysvětlit způsob prokrojení, nějak to nechápu.

  • Marsí
    Marsí |

    24. 5. 2006 14:59

    Asi podobné, ne-li stejné jako řecká pita....plníme sýrem a je to mňamka.