Autor:

Slaná bábovka

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 250 g
Vejce 5 ks
Rama 90 g
Droždí  kostka
Mléko 5 lžíce
Sýr 200 g
Čabajská klobása 200 g
Feferonka  
Paprika 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Z vajec

Zaděláme kvásek v mléce, do mísy dáme mouku, vejce, rozpuštěný tuk a vykynutý kvásek a zaděláme těsto, necháme hodinu kynout.

Mezitím nastrouháme sýr, nakrájíme na kousky ostatní ingredience a po vykynutí těsta vše smícháme dohromady. Vymažeme bábovkovou formu máslem(Ramou), vysypeme strouhankou a dáme do ní směs. Pečeme na 160 °C hodinu, po půl hodině můžeme bábovku zakrýt pečícím papírem. Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme. Je to výborné k pivu i vínu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Slaná bábovka

Komentáře

  1. Lenka S   05.01.2007 | 22:00 | reagovat |

    Moc jsem tomuto receptu nevěřila, ale nakonec jsem ho vyzkoušela a nelituju. Opravdu je výsledkem hezká, napohled zajímavá a hlavně chutná bábovka. Foto pošlu vzápětí.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web