Slaná bábovka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 5
      ks vejce
    • 90
      g rama
    • droždí
    • 5
      lžíce mléko
    • 200
      g sýr
    • 200
      g čabajská klobása
    • feferonka
    • 2
      ks paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zaděláme kvásek v mléce, do mísy dáme mouku, vejce, rozpuštěný tuk a vykynutý kvásek a zaděláme těsto, necháme hodinu kynout.
2
Mezitím nastrouháme sýr, nakrájíme na kousky ostatní ingredience a po vykynutí těsta vše smícháme dohromady.
3
Vymažeme bábovkovou formu máslem(Ramou), vysypeme strouhankou a dáme do ní směs. Pečeme na 160 °C hodinu, po půl hodině můžeme bábovku zakrýt pečícím papírem.
4
Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme. Je to výborné k pivu i vínu.
Zařazení: Chuťovky Z vajec

Komentáře k receptu

  • Lenka S
    Lenka S |

    5. 1. 2007 22:00

    Moc jsem tomuto receptu nevěřila, ale nakonec jsem ho vyzkoušela a nelituju. Opravdu je výsledkem hezká, napohled zajímavá a hlavně chutná bábovka. Foto pošlu vzápětí.