Autor:

Slaná bábovka

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 250 g
Vejce 5 ks
Rama 90 g
Droždí  kostka
Mléko 5 lžíce
Sýr 200 g
Čabajská klobása 200 g
Feferonka  
Paprika 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Z vajec

Zaděláme kvásek v mléce, do mísy dáme mouku, vejce, rozpuštěný tuk a vykynutý kvásek a zaděláme těsto, necháme hodinu kynout.

Mezitím nastrouháme sýr, nakrájíme na kousky ostatní ingredience a po vykynutí těsta vše smícháme dohromady. Vymažeme bábovkovou formu máslem(Ramou), vysypeme strouhankou a dáme do ní směs. Pečeme na 160 °C hodinu, po půl hodině můžeme bábovku zakrýt pečícím papírem. Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme. Je to výborné k pivu i vínu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Slaná bábovka

Komentáře

  1. Lenka S   05.01.2007 | 22:00 | reagovat |

    Moc jsem tomuto receptu nevěřila, ale nakonec jsem ho vyzkoušela a nelituju. Opravdu je výsledkem hezká, napohled zajímavá a hlavně chutná bábovka. Foto pošlu vzápětí.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web