Sladký rohlík

Střední
Porce: 28
Ingredience
Hladká mouka 1 kg
Sůl 12 g
Sušené mléko 30 g
Droždí 50 g
Margarín 180 g
Cukr 130 g
Vejce
na potírání
2 ks
Mák
na posypání
1 hrst
Voda 3,5 dl

Postup přípravy:

Rohlík sladký patří do skupiny jemného pečiva pro vysoký obsah cukru a tuku. Je to sortiment sladkého pečiva vhodný ke snídani nebo dětem na přesnídávku.

Z trocha mouky, vody a přidáním cukru a droždí vyrobíme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vymísíme středně tuhé a elastické těsto. Necháme 1 1/2 hod odpočinout, dvakrát přetužíme a tvarujeme rohlíčky. Necháme na plechu nakynou a před pečením potíráme vajíčkem a sypeme mákem. Nepečeme v páře.

Z uvedené dávky vyrobíme 45 ks po 30 g, 28 ks po 50 g. Rohlík uděláme z delší točenky ohnutím do rohlíku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bezlepkové placky Bezlepkové placky: Ke snídani i na svačinu Články z

Komentáře k receptu: Sladký rohlík

Komentáře

  1. Pavla   22.05.2007 | 9:12 | reagovat |

    přetužit tady znamená znovu přemísit.

  2. uursik   17.01.2007 | 17:31 | reagovat |

    prosím, vysvětlíte mi, jak přetužíme těsto? Vytužit třeba tvaroh to znám, ale těsto to nevím. Děkuji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině
7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě 7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě
Vytisková, Štíbrová a Prachařová v jiném stavu: Kdo další se letos taky dočká? Vytisková, Štíbrová a Prachařová v jiném stavu: Kdo další se letos taky dočká?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web