Sladký rohlík

Střední
Porce: 28
Ingredience
Hladká mouka 1 kg
Sůl 12 g
Sušené mléko 30 g
Droždí 50 g
Margarín 180 g
Cukr 130 g
Vejce
na potírání
2 ks
Mák
na posypání
1 hrst
Voda 3,5 dl

Postup přípravy:

Rohlík sladký patří do skupiny jemného pečiva pro vysoký obsah cukru a tuku. Je to sortiment sladkého pečiva vhodný ke snídani nebo dětem na přesnídávku.

Z trocha mouky, vody a přidáním cukru a droždí vyrobíme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vymísíme středně tuhé a elastické těsto. Necháme 1 1/2 hod odpočinout, dvakrát přetužíme a tvarujeme rohlíčky. Necháme na plechu nakynou a před pečením potíráme vajíčkem a sypeme mákem. Nepečeme v páře.

Z uvedené dávky vyrobíme 45 ks po 30 g, 28 ks po 50 g. Rohlík uděláme z delší točenky ohnutím do rohlíku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Šumavská kyselka Tradiční recepty z regionů Články z

Komentáře k receptu: Sladký rohlík

Komentáře

  1. Pavla   22.05.2007 | 9:12 | reagovat |

    přetužit tady znamená znovu přemísit.

  2. uursik   17.01.2007 | 17:31 | reagovat |

    prosím, vysvětlíte mi, jak přetužíme těsto? Vytužit třeba tvaroh to znám, ale těsto to nevím. Děkuji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web