Sladký rohlík

Střední
Porce: 28
Ingredience
Hladká mouka 1 kg
Sůl 12 g
Sušené mléko 30 g
Droždí 50 g
Margarín 180 g
Cukr 130 g
Vejce
na potírání
2 ks
Mák
na posypání
1 hrst
Voda 3,5 dl

Postup přípravy:

Rohlík sladký patří do skupiny jemného pečiva pro vysoký obsah cukru a tuku. Je to sortiment sladkého pečiva vhodný ke snídani nebo dětem na přesnídávku.

Z trocha mouky, vody a přidáním cukru a droždí vyrobíme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vymísíme středně tuhé a elastické těsto. Necháme 1 1/2 hod odpočinout, dvakrát přetužíme a tvarujeme rohlíčky. Necháme na plechu nakynou a před pečením potíráme vajíčkem a sypeme mákem. Nepečeme v páře.

Z uvedené dávky vyrobíme 45 ks po 30 g, 28 ks po 50 g. Rohlík uděláme z delší točenky ohnutím do rohlíku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Ořechové tyčinky s ledovou polevou Tip na nedělní oběd - kuře s mandlovou nádivkou a ořechové tyčinky Články z

Komentáře k receptu: Sladký rohlík

Komentáře

  1. Pavla   22.05.2007 | 9:12 | reagovat | závadný

    přetužit tady znamená znovu přemísit.

  2. uursik   17.01.2007 | 17:31 | reagovat | závadný

    prosím, vysvětlíte mi, jak přetužíme těsto? Vytužit třeba tvaroh to znám, ale těsto to nevím. Děkuji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web