Sladký pohankový "Varmuža"

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Horklice

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g pohanka lámanka
    • ovoce jablka, švestky, meruňky
    • 1
      lžíce skořice
    • 2
      lžíce cukr
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pohanku uvaříme dle návodu. Pekáček vymažeme máslem, dáme vrstvu uvařené pohanky, na ní naklademe ovoce, pocukrujeme, posypeme skořicí a polijeme máslem. Dáme zapéct.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • Hedvika
    Hedvika |

    10. 1. 2007 17:08

    Lenko,ona pohanka je zvláštní a musíte jí přijít na chuť.Já ji na sladko také nedělám,ale uvařím podle návodu a na pánvi smíchám s osmahnutou zeleninou,dochutím nějakou vegetkou a mám z toho pohankové rizoto.Doplním rajčátkem atd. To nám i chutná a říkáme si,jak budeme zdraví.Ale na sladko,hm,to taky ne.

  • Lenka Tůmová
    Lenka Tůmová |

    10. 1. 2007 16:41

    No nevím...možná by pomohlo uvařit pohanku v mléce, jestli se to vůbec dá, nebo ji alespoň nesolit při vaření...Při pečení jsem ji totiž vůbec nemohla dochutit a výsledek opravdu nic moc...