Autor:

Sladký bylinkový sorbet

Snadné
Ingredience
Moučkový cukr 75 g
Voda 275 ml
Máta
nebo meduňka, pelargonie či rozmarýn - lístky
50 ml
Citronová šťáva 1 ks
Bílek 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Nepečené

Cukr nasypte na pánev a přidejte vodu. Přiveďte do varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte nasekané bylinky, zamíchejte a odstavte. Nechte 20-30 minut louhovat. Není-li sirup dostatečně aromatický, přiveďte ho znovu do varu a nechte bylinky ještě 15 minut louhovat. Přidejte citronovou šťávu a důkladně promíchejte. Dejte na 2-3 hodiny do mrazničky. Když je sorbet napůl zmrazený, ušlehejte z bílků pevný sníh a vmíchejte do sorbetu. Sorbet vraťte do mrazničky.

Podávejte v poháru a ozdobte bylinkami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Německo: Panenka se šalotkou Víno v kuchyni - 4 vybrané recepty ze čtyř zemí Články z

Komentáře k receptu: Sladký bylinkový sorbet

Komentáře

  1. Jaroslava Oumarová   17.03.2006 | 12:51 | reagovat |

    Meduňky mívám 8 "kopců", bude příjemná změna, díky:-)

  2. Pavlína Svitáková   17.03.2006 | 9:32 | reagovat |

    Zajímavé,dělám také sorbet bazalkovolimetkový.Je výborný.Toto zkusím.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web