Sladkokyselé vepřové s ananasem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • solamyl (bramborový škrob)
    • sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 700
      g vepřová kýta
    • 1
      plechovka ananas
    • rajský protlak
    • červená paprika
    • vejce
    • chilli
    • bílé víno eventuálně sojová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na plátky a ty na kostičky (plátky lze lehce naklepat). Smícháme se solamylem a vejcem nebo bílkem (vejce lze vynechat). Ananas překrájíme na menší kousky, stejně tak papriku. Maso opražíme na rozpáleném tuku, okořeníme a vyndáme z pánve. Podusíme nakrájenou papriku (pokud nezbyl žádný tuk, malinko ho do pánve přidáme), přidáme protlak a po změknutí papriky ananas. Vrátíme do pánve maso a směs zahustíme ananasovou šťávou s trochou solamylu. Provaříme, dochutíme solí, eventuálně sojovou omáčkou a bílým vínem.
2
Podáváme s rýží nebo - přestože jde o jídlo typu "čína" - s pečenými bramborami, hranolky či těstovinami. Místo vepřového můžeme použít kuřecí maso.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    14. 3. 2006 11:49

    Také to znám a musím dodat,že je to velice chutný recept.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    14. 3. 2006 10:18

    Tohle už jsem jednou dělala. Díky, že jste mi to připomněla, musím někdy zopakovat:-)

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    14. 3. 2006 10:17

    Dělám z kuřecího masa, ale bez protlaku a přidávám pórek. S protlakem zkusím, asi to dost změní.