Autor:

Sladkokyselé meruňky

Střední
Ingredience
Ocet 1/4 l
Voda 1/4 l
Moučkový cukr 150 g
Skořice  
Feferonka 1 ks
Meruňky
Malé, ale zralé
1 kg
Badyán
1 hvězdička
 
Anýz
a půl lžičky nového koření
1/2 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme. Do kastrolku nalejeme ocet, vodu a cukr a přivedeme k varu. Po částech přidáváme meruňky a krátce (asi 2 min.) povaříme. Vyjmeme a do nálevu přidáme koření a nakrájenou feferonku a 5 min. povaříme. Vložíme zpět meruňky a už je jen prohřejeme.

Horké naložíme do lahví, zalejeme nálevem, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a odložíme. Podáváme k masovým minútkam.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Voňavý tvaroháč Tip na víkend: Tvaroh v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Sladkokyselé meruňky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web