Autor:

Sladká volská oka

Střední
Těsto
Hladká mouka 250 g
Vejce 1 ks
Máslo
rozkrájené na kousky
125 g
Cukr 60 g
Citronová kůra
z jednoho citrónu
 
Poleva
Moučkový cukr 250 g
Bílek 1 ks
Citronová šťáva 2 lžíce
Potravinářské barvivo  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Suroviny na těsto postupně zpracujte ve vláčné těsto. To přikryjte a nechte 30 minut odpočívat. Z tvrdého papíru si vystřihněte šablonu ve tvaru volského oka. Po 30 minutách těsto vyválejte na pomoučené pracovní desce do tloušťky 3 mm. Sušenky vykrajujte podle šablony. Pečte při teplotě 200 °C (plyn: stupeň 3) zhruba 12 minut.

Suroviny na polevu (bez žlutého barviva) umíchejte a potřete jí vychladlé sušenky. Zbytek polevy obarvěte žlutým barvivem, a když první bílá vrstva zaschne, vytvořte na sušenkách žloutky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Salát s opečeným chlebem a kapary Víkendové grilovací menu Články z

Komentáře k receptu: Sladká volská oka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině
7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě 7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě
Vytisková, Štíbrová a Prachařová v jiném stavu: Kdo další se letos taky dočká? Vytisková, Štíbrová a Prachařová v jiném stavu: Kdo další se letos taky dočká?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web