Autor:

Sladká kaše se švestkami

Střední
Ingredience
Mléko 750 ml
Rýže 150 g
Sůl 1 špetka
Švestky 400 g
Sirup 4 lžíce
Moučkový cukr 4 lžička
Máslo 4 lžička
Rozinky 1 hrst

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké, Z rýže

Rýži propláchneme několikrát teplou vodou a necháme na sítu okapat. Pak ji nasypeme do 250 ml vroucí, mírně osolené vody a vaříme asi 5 minut. Potom přidáme mléko a za stálého míchání při mírné teplotě vaříme rýži doměkka. Švestky opláchneme, osušíme, podélně rozkrojíme na čtvrtky a pecky odstraníme. Jestliže použijeme ovoce z kompotu, tak je nejdříve necháme na sítu okapat. Ovocný sirup si zahřejeme. Teplou rýžovou kaši rozdělíme do čtyř hlubokých talířů a ozdobíme čtvrtkami švestek. V hrnku si rozpustíme máslo. Kaši posypeme moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Nakonec ozdobíme po okraji věnečkem z rozinek a podle chuti přelijeme ještě teplým ovocným sirupem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Blitva Chorvatsko na talíři Články z

Komentáře k receptu: Sladká kaše se švestkami

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web