Sladká kachní prsa s červeným zelím

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: KAČULDA

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g kachní prsa
    • zázvor - mletý
    • mletý kmín
    • vývar
    • 50
      ml sojová omáčka
    • 10
      g mandlové lupínky pražené
    • olej
    • 500
      g červené zelí
    • 2
      ks jablka
    • 2
      ks cibule
    • 30
      g rozinky
    • 1
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření
    • 1
      špetka skořice - mletá
    • 200
      ml červené víno
    • 2
      lžíce cukr krystal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Marinádu na prsa uděláme z vína, sojovky, vývaru - 2 dl, bobkového listu, nového koření, skořice, cukru a 5 minut povaříme. Prsa okořeníme kmínem a zázvorem, osolíme a necháme ve studené marinádě 12 hodin marinovat. Pak je opečeme z obou stran na oleji. Cibuli nakrájíme a s rozinkami na oleji podusíme. Přidáme zelí a podusíme pod pokličkou doměkka. Pak podle chuti osolíme. Na talíř servírujeme s bramborovým knedlíkem nebo se smaženými brambory a prsa posypeme lupínky mandlí.

Komentáře k receptu

  • KAČULDA
    KAČULDA |

    30. 10. 2011 20:27

    Moc se omlouvám za nepřesnosti, ta sojová omáčka patří do marinády a ty lupínky z mandlí na ozdobu, děkuju vám za upozornění snad se mi povede to nějak opravit.

  • Dana K.
    Dana K. |

    30. 10. 2011 15:59

    Kačuldo, Váš recept se mi velmi líbí a chtěla bych ho vyzkoušet. Nějak ale nikde nevidím, jak a kam se použijí ty mandle a sójová omáčka. Poradíte mi prosím?