Autor:

Sladká hrachová kaše

Snadné
Ingredience
Hrášek
nevařený
2 hrnek
Voda  
Cukr 3 lžíce
Sůl 1 špetka
Sádlo
nejlépe doma škvařené
 

Postup přípravy:

Hrášek den předem namočíme v dostatečném množství vody a druhý den ještě rozumně vodu přilijeme a vaříme, až hrášek změkne. (Pozor nesolíme při vaření). Mícháme, aby se nám hmota nepřipálila. Před koncem osladíme, podle chuti (my dost) přisolíme a je-li nutné trochu hrášek rozmačkáme. Omastíme a je hotovo.

My to jíme s vařeným uzeným, bramborovým knedlíkem a zelím. Nám to chutná, mnohým ne. Jak kdo. Je to jídlo, které se vařilo na vesnici u nás na jihu. Rozumí se, že čeládka to jedla u sedláků bez uzeného. Říkala to moje babička i tchýně - obě sloužili u sedláků v okolí Kaplice a Velešína.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Sladká hrachová kaše

Komentáře

  1. Zora Manasová   12.01.2008 | 16:50 | reagovat |

    Podľa receptu by som povedala, že ide o hrach - strukovinu, preto sa nesolí pri varení - nie o hrášok.

  2. Hanka   09.01.2008 | 22:14 | reagovat |

    Chtěla bych to zkusit, al enejsem si jistá tím, jaký hrášek mám použít. Normální suchý zelený, (žlutý asi ne, že ?) nebo červstý zelený, který se vyloupává z lusků ? Děkuji za odpověd

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web