Autor:

Skvělé rajčatové chlebíčky

Snadné
Ingredience
Bageta
tmavá
1 ks
Rajčata 4 ks
Cibule 1 ks
Rostlinný tuk  
Majonéza light
malé
1 balení
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Oregáno 1 lžička
Bazalka
nebo petrželka - nasekaná čerstvá
 

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Tmavé bagety nakrájíme asi na 10 cm dlouhé kusy, které ještě podélně rozpůlíme. Vzniklé „chlebíčky“ lehce potřeme nejprve rostlinným tukem a poté majonézou. Rajčata nakrájíme na asi půlcentimetrová kolečka a na každý chlebíček 2 vedle sebe položíme. Mezi rajčátka na bagetě dáme ještě asi půl lžičky majonézy. Rajčata osolíme, opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, která rozebereme na jednotlivé plátky. Nepravidelně poskládáme vždy několik kousků na chlebíček. Poté ho ještě lehce posypeme sušeným oregánem a bazalkou. Nakonec dáme na kopeček majonézy trochu nasekaných čerstvých bylinek.

Jedná se o chutnou lehkou veřeři nebo pohoštění na letní párty.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Skvělé rajčatové chlebíčky

Komentáře

  1. Jana T.   28.11.2004 | 15:41 | reagovat | závadný

    Co se týče množství majonézy, záleží samozřejmě na vrstvě, jaká se nanese, my mažeme velmi tenkou. Hlavně je v receptu majonéza light, jednak nám lépe chutná a potom to také není tak energeticky vydatné :o) Jinak nic proti vece, ale ta tmavá bageta je tu dost podstatná, jinak je to něco jiného. Ze zkušenosti - zatím každá návštěva tyto chlebíčky zkonzumovala jako první(a to i pánové, kteří si na dietní věci nepotrpí) a dotaz byl vždy stejný: co tam dáváš, že je to tak dobrý? To to kořeníčko ;o)

  2. medv   18.10.2004 | 15:22 | reagovat | závadný

    Je tam hodně majonézy a rostlinný tuk tam tam také nemusí být. Když máme na zahrádce dost rajčat děláme rajčatové chlebíčky:Veku nakrájet na plátky, potřít tenkou vrstvou majonézy a posypat nadrobno nakrájenou cibulí. Na to dát vedle sebe rajčata na kolečka a celé jemně postrouhat slaným sýrem. Skvělý je Istambul v plechovce.Toto je konečná verze. Původní verze byla veku potřít máslem, posypat cibulí a na ní rajčata. Na každý chlebíček se dělal kopeček majonézy. Potom nás jednou nebavilo čekat až změkne máslo a tak jsme veku namazali rovnou majonézou. A už u toho zústalo, protože majonézy se spotřebovalo stejně jako když se mazalo máslem.Poslední úprava - nastrouhání slaného sýra - byla navržena místo solení. Bazalka a oregáno je dobrá inspirace, ale vzhledem k toumu jak to máme doma, tak to bude jíst jen polovina strávníků.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web