Autor:

Skvělé francouzské brambory

40 minut PT0H40M
Snadné
Porce: 5
Ingredience
Brambory 1200 g
Gothaj
nebo jakýkoliv měkký salám, popř. ,,točák´´
300 g
Cibule
střední
2 ks
Mletá sladká paprika 2 lžička
Olej  
Kečup  
Hořčice plnotučná  
Vejce 3 ks
Pepř mletý  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Brambory osolíme, uvaříme a necháme vychladnout. Mezitím si nadrobno pokrájíme cibulku, kterou na oleji necháme zesklovatět, přidáme na malé kostičky pokrájený měkký salám a osmahneme. Poté přidáme sladkou papriku a odstavíme z ohně.
Vychladlé brambory krájíme na zhruba 5mm plátky a vykládáme jimi zapékací mísu, popř. pekáček, který jsme jemně vymazali olejem. Každou vrstvu brambor opepříme, pomažeme (dle chuti) kečupem a plnotučnou hořčicí a nasypeme směsku z cibulky, salámu a sladké papriky. Poté opět vrstvíme - brambory, pepř, kečup, hořčice, směs.
Poslední bramborovou vrstvu zalijeme rozšlehanými vajíčky (přidávám do nich trošku mléka) a zapékame dozlatova.
Recept je finančně nenáročný a chuť je famózní. Přeji dobrou chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Chuťovky na topinky - 4 recepty na tatarák Články z

Komentáře k receptu: Skvělé francouzské brambory

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web