Skvělá ořechová bábovka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g tuk + na vymazání formy
    • 300
      g moučkový cukr
    • 300
      g polohrubá mouka + na vysypání formy
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce mléko
    • 70
      g vlašské ořechy
    • 50
      g čokoláda na vaření
    • 250
      g měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky utřeme s cukrem a změklým tukem. Pak po částech přidáváme tvaroh, mléko a promícháme. Ve druhé misce ušleháme bílky s vanilkovým cukrem na tuhý sníh. Sníh pozvolna přidáváme do tvarohové hmoty a přisypáváme mouku s práškem do pečiva.
2
Vymazanou formu naplníme polovinou těsta a zasypeme nastrouhanou čokoládou. Do druhé poloviny přidáme nasekané ořechy. Nalijeme do formy a uhladíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 25 minut.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Eva Švátorová
    Eva Švátorová |

    15. 10. 2007 10:03

    Vyzkoušela jsem a doporučuji. Bábovka je skutečně vynikající. Pekla jsem ji také déle - asi 50 minut. Dávám jedničku.

  • Martina Hammerová
    Martina Hammerová |

    26. 6. 2007 18:41

    Bábovka byla velmi dobrá, nebyla suchá a i tchyně mi ji velmi vychválila. Jen je tu špatně uvedena doba pečení - mě trvalo 55 minut, než se upekla.

  • Oli
    Oli |

    22. 9. 2006 12:55

    Bábovka byla moc dobrá, hlavně ta čokoláda mezi, která se krásně roztekla. Doporučuji milovníkům tvarohu.

  • Magdina
    Magdina |

    6. 3. 2006 07:48

    Bábovka je dobrá, zajímavá i vzhledem. Dala jsem míň cukru.Těsto bylo celkem dost tuhé ale upeklo se to dobře.