Autor:

Skvělá italská pizza

60 minut PT0H60M
Střední
Těsto
Hladká mouka  
Sůl  
Cukr  
Olivový olej  
Voda  
Droždí  
Omáčka
Rajčata  
Oregáno  
Cukr  
Česnek  
Cibule  
Přísady
Šunka  
Rajčata  
Paprika
dle chuti
 
Kukuřice
nebo ananas
 
Mozzarella
pro gurmány
 
Tvrdý sýr
(dobrý je eidam 40%)
 
Skvělá italská pizza

Postup přípravy:

Nejdříve si připravíme těsto, protože budeme čekat, než nakyne. Do misky nasypeme mouku (na jednu středně velkou pizzu připadne tak 120 g mouky, ale doporučuju víc než míň), přidáme lžičku cukru, lžičku soli, lžíci olivového oleje, kvasnice (na 1/4 kg mouky polovinu kostičky droždí) a postupně přidáváme vodu. Musíme vytvořit těsto tak akorát - málo vody způsobí, že těsto nebude držet pohromadě, moc vody zase, že se těsto bude lepit, to nechceme. Pokud to přeženete s vodou, přidejte mouku. Hnětejte těsto dokud se nepřestane lepit. Přikryjte a dejte do tepla. Asi po půl hodině těsto znovu prohněte a dejte další půl hodiny kynout (je velmi důležité, aby bylo správně nakynuté - musí být jemné a nadýchané), to už by mělo být těsto ideální. Pizzu tvarujte na (nejlépe) dřevěném povrchu posypaném moukou.
Mezitím, co bude těsto kynout, si připravíme omáčku. Rajčata nechte namočená v horké vodě, pak je oloupejte a nakrájejte na malé dílky. Cibuli taktéž nasekejte na malé kostičky a na oleji ji osmahněte do zlatova v hluboké pánvi. Přidejte rajčata, oregáno, česnek podle chuti a míchejte, dokud se rajčata nerozvaří. Pak je omáčka hotová. A teď se pustíme do zdobení. Nechte troubu nahřát na 220 - 230 stupňů. Vytvarujte těsto do tvaru pizzy (udělejte ji HODNĚ tenkou, jen okraje dvakrát tlustší než obsah) a lehce je potřete olivovým olejem a následně omáčkou. Pak už je fantazie na vás - jen se mi trochu osvědčilo posypat sýrem až po polovině pečení, to úplně stačí. Pizzu dejte do vyhřáté trouby a nechte péct. Trvá to asi 10 - 15 minut, ale poznáte to podle okrajů - když už jsou do zlatova udělané, pizza by měla být hotová.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.17 6 5 1
Jitrnice Domácí zabijačka. Recepty na skvělé pochoutky Články z

Komentáře k receptu: Skvělá italská pizza

Komentáře

  1. Alena   09.08.2013 | 17:38 | reagovat |

    Nevím jak vy, ale já tam nemám kolik gramů nebo kusů tam má být,to bych od oka nezvládla :-S

    1. Jahoda   16.03.2014 | 20:50 | reagovat |

      Je to napsané v textu (receptu) :-)

  2. Nika   16.06.2013 | 13:58 | reagovat |

    Může chutnat dobře, ale promiňte mi.... italská pizza má být tenoučká. Tomuto my říkáme buchta a ne pizza.

    1. ScoutX   18.11.2014 | 11:45 | reagovat |

      to je právě ten problém, že pravá italská pizza je v podstatě buchta a ne to co u nás dostanete v pizzeriích, protože to lidem víc chutná jak to křupe.

  3. mila   04.06.2012 | 11:16 | reagovat |

    Zatím jsem nezkoušela, vypadá to dobře. Dobrý návrh s tím sýrem, sama jsem v Itálii pizzu neochutnala, ale známí si ji dávali a říkali, že sýr tam sypali až po upečení. Zkusila jsem to a on se opravdu na horké pizze rozpustí. :-)

    1. Mira   04.03.2013 | 17:38 | reagovat |

      Nejlepsi je davat po upeceni na pizzu Parmazan , kdyz nenete parmazan tak dejte nastrouhanou Gran Moravii super ;-)

  4. baazik   29.02.2012 | 6:52 | reagovat |

    teď už vím taky :D

  5. Lucka   22.01.2012 | 9:21 | reagovat |

    eidam atd..? sorry, to není italský

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto! Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto!
Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima
5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou! 5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web