Autor:

Škvarky

Střední
Ingredience
Sádlo  
Voda  
Mléko  
Cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Část sádla a slaninu pokrájíme ostrým nožem na kostky 1,5-2cm, dáme do hrnce, trochu podlejeme vodou a za častého míchání na mírném ohni vaříme. Když už máme hmotu sklovitou, podlejeme ji sladkým mlékem a vaříme tak dlouho, až škvarky nemají pěknou bledohnědou barvu. Omastek potom scedíme do nádob a škvarky ještě trochu vymačkáme od tuku.

Zbytek sádla rozehřejeme s celou cibulí, ale vyndáme ji hned jak se doosmahne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tradiční menu Nejlepší vánoční recepty: Menu na Štědrý večer [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Škvarky

Komentáře

  1. Radim Novotný   21.04.2011 | 20:23 | reagovat |

    jasny, skvarky umi pripravit si jen tak kazdyy ;-) . ale zabijacka to je neco jinciho. peknou reportaz z venkovske zabijacky jsem nasel tady:
    http://www.vseovareni.cz/magazin/jitrnice-jelitka-skvarky-a-dalsi-dobroty-navstivil/

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete zhubnout? Tak svačte! Tipy na svačiny, po kterých nepřiberete Chcete zhubnout? Tak svačte! Tipy na svačiny, po kterých nepřiberete
Konec hvězdného páru? Orlando Bloom a Katy Perry si dávají pauzu Konec hvězdného páru? Orlando Bloom a Katy Perry si dávají pauzu
Třezalka a antikoncepce? Pozor, můžete otěhotnět! Na jaké byliny si dávat pozor? Třezalka a antikoncepce? Pozor, můžete otěhotnět! Na jaké byliny si dávat pozor?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web