Škvarkové placky nekynuté

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • škvarky
    • hladká mouka
    • vejce
    • sůl
    • mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Škvarky umeleme nebo alespoň jemně usekáme. Trochu méně než je škvarků přidáme hladké mouky a promícháme. Z mouky, soli, vejce (vajec) a mléka umícháme hladké, měkké těsto. Necháme chvíli odpočinout. Na pomoučeném vále roztáhneme do placky, doprostřed dáme bochánek škvarků s moukou a vypracujeme jako listové těsto - překládáme a válíme, nebo aspoň uplácáme a roztahujeme. Jsme-li líní, zamícháme škvarky přímo do těsta, ale není to ono.
2
Těsto vyválíme na půl cm, vykrajujeme (hrncem) placky a pečeme na suché pánvi, nejlépe litinové nebo teflonové. Při pečlivé práci těsto krásně lístkuje.
3
Podáme s bílou kávou (pánové s pivem).
Zařazení: Pokrmy Z mouky/obilovin

Komentáře k receptu

  • irena
    irena |

    15. 9. 2011 19:36

    je dobri,ale opravdu jak to pise.podle receptu

  • Martin Valový
    Martin Valový |

    7. 1. 2007 23:22

    Souhlas, kolik škvarků a mouky na 1 vejce ?

  • Airan
    Airan |

    29. 8. 2006 13:33

    Velice zajimavy recept, jen ingredience jsou moc orientacne. Mohla by autorka to upresnit? Co znamena "mouku trochu mene nez skvarku" - muze to byt 20g, ale muze byt i 100g? Dekuji predem.