Škvarkové knedlíky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks žemle
    • 125
      ml mléko
    • 4
      lžíce škvarky rozehřáté
    • 40
      g krupice
    • 1
      ks vejce
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žemle nakrájíme na kostky, polijeme mlékem a necháme chvilku vsakovat. Pak vmícháme vejce, škvarky, sůl a dle potřeby krupici a propracujeme těsto z kterého tvoříme malé kulaté knedlíky, které vložíme do vroucí osolené vody dle velikosti na 6-8 minut. Uvařené roztrhneme a sypeme osmaženou cibulkou.
2
Podáváme k dušenému zelí nebo špenátu.
Zařazení: Přílohy Knedlíky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivan Mariňák
    Ivan Mariňák |

    12. 6. 2016 11:56

    Skvělé a doporučuji ;-) ;-) ;-)

  • Hanka
    Hanka |

    17. 9. 2004 11:40

    To jsou teda knedlíky jedna báseň. Jsou rychlý a moc dobrý s kysaným zelím vynikající. Ani nevadí že není maso... doporučuji mlsounům