Skoro bavorské zelí

Hodnocení:

Moje:

-
-
mrk

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kysané zelí
    • 100
      g slanina dobrá, prorostlá
    • 1
      ks cibule
    • 5
      ks pepř mletý 4-5, kuličky
    • 3
      ks jalovec 2-3, kuličky
    • 3
      ks bobkový list 2-3
    • 3
      lžíce bílé víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi zpěníme na drobnější nudličky nakrájenou slaninu a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme všechno koření a okapané (vymačkané) kysané zelí (můžeme ho i trochu pokrájet). Promícháme a podlijeme několika lžícemi bílého vína. Přiklopíme a za občasného promíchání podusíme asi čtvrt hodiny.
2
Nejlépe se hodí asi jako příloha k nějaké opravdu dobré opečené klobásce... samozřejmě s pivem.
Zařazení: Přílohy Zeleninové

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    10. 4. 2007 10:07

    Proč skoro, řekla bych, že je to "echt" bavorské kysané zelí? Znám ho z Weidenu. Chutná přesně tak, jak píšete, s bílou klobáskou a nezvykle s žemlí a hořčicí. A pivo v Bavorsku rozhodně kvasnicové. Myslím, že v zelí je navíc ještě hřebíček.