Autor:

Skoro bavorské zelí

Snadné
Ingredience
Kysané zelí 500 g
Slanina
dobrá, prorostlá
100 g
Cibule 1 ks
Pepř mletý
4-5, kuličky
5 ks
Jalovec
2-3, kuličky
3 ks
Bobkový list
2-3
3 ks
Bílé víno 3 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Zeleninové

Na pánvi zpěníme na drobnější nudličky nakrájenou slaninu a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme všechno koření a okapané (vymačkané) kysané zelí (můžeme ho i trochu pokrájet). Promícháme a podlijeme několika lžícemi bílého vína. Přiklopíme a za občasného promíchání podusíme asi čtvrt hodiny.

Nejlépe se hodí asi jako příloha k nějaké opravdu dobré opečené klobásce... samozřejmě s pivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Skoro bavorské zelí

Komentáře

  1. Di   10.04.2007 | 10:07 | reagovat |

    Proč skoro, řekla bych, že je to "echt" bavorské kysané zelí? Znám ho z Weidenu. Chutná přesně tak, jak píšete, s bílou klobáskou a nezvykle s žemlí a hořčicí. A pivo v Bavorsku rozhodně kvasnicové. Myslím, že v zelí je navíc ještě hřebíček.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web