Autor:

Skořicové řezy

Střední
Těsto
Tvaroh 3 ks
Cukr 20 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Vejce 4 ks
Prášek do pečiva 1 balíček
Dětská krupice 4 lžíce
Máslo
1/8 (změklého)
 
Povrch
Zakysaná smetana 3 ks
Moučkový cukr 2 lžíce
Skořicový cukr 2 balíček

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Veškeré přísady na těsto ušleháme a nalejeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech. Pečeme v troubě na cca 180 °C asi 45 min (zkusíme špejlí). Po upečení těsto vychladíme, poté na něj nalejeme zakysanou smetanu, do které jsme zamíchali 2 lžíce moučkového cukru, nakonec posypeme skořicovým cukrem.

Řezy se podávají vychlazené! Jsou vynikající, velmi osvěžující a nejsou moc sladké.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2+
4.43 7 5 1
Beránek naslano i nasladko Články z

Komentáře k receptu: Skořicové řezy

Komentáře

  1. Jana Remková   21.08.2008 | 18:06 | reagovat |

    Tak jsem se trochu pobavila komentářem Market,co tedy vypadá skvěle,když máte placku k nepoužití? A Mileno,já taky když něco zkazím,nepovede se mi to,nikdy se k tomu nevracím,neriskuji druhý neúspěch.Na Vánoce mne tady zaujaly nějaké ožechvé placičky,vypadaly jako recept úžasně,ale taky byly docela drahé,hlavně ořechy,ještě,že jsem měla svoje.Držela jsem se přesně receptu a stejně jsem je nakonec trhala z pečícího papíru.Myslela jse,že je tak i sníme,jak mi bylo líto toho těsta,ale ne vždy se něco podaří,neklesejte na mysli!

  2. market nováková   21.08.2008 | 17:16 | reagovat |

    Vypadají skvěle, ale taky mi nevyskočily a mám jen nízkou placku k ničemu

  3. milena kubikova   09.11.2007 | 17:15 | reagovat |

    robila som ako tradicne z polovicnej davky, po vyliati na plech bolo cesta az po okraj, ale po upeceni sa zmrstilo len na jeho spodok a vznikla mokra zrazena nepouzitelna placka. piekla som ho tak ako som si precitala v radach od kolegyn takmer hodinu. mokra palacinka je chutove dobra, ale jedine co sa s nou da urobit je vyhodit. velmi sme sa na zakusok tesili...skoda....ako sladkost bude chlieb s lekvarom. neviem ci naberiem odvahu vyskusat si tento zakusok znovu.

  4. milena kubikova   09.11.2007 | 17:04 | reagovat |

    no neviem.....robilla som tradicne z polovicnej davky a dobre som urobila. skoda surovin. neviem kde som urobila chybu. cesto spociatku vysoke az po okraj plechu mi pecenim kleslo uplne na dno. je s neho len tenka mokra placka. neviem vobec ci mam rozrabat tu kyslu smotanu a rovno nevyhodit........nerozrabala som.....placka je chutovo celkomdobra, ale nepouzitelna. dnes ako sladkost bude chlieb s lekvarom.

  5. Anonym   12.10.2007 | 12:39 | reagovat |

    Vynikající je těsto před pečením posypat rybízem. Mě to chutnalo hlavně ještě vlažné.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web