Autor:

Skořicové řezy

Střední
Těsto
Tvaroh 3 ks
Cukr 20 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Vejce 4 ks
Prášek do pečiva 1 balíček
Dětská krupice 4 lžíce
Máslo
1/8 (změklého)
 
Povrch
Zakysaná smetana 3 ks
Moučkový cukr 2 lžíce
Skořicový cukr 2 balíček

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Veškeré přísady na těsto ušleháme a nalejeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech. Pečeme v troubě na cca 180 °C asi 45 min (zkusíme špejlí). Po upečení těsto vychladíme, poté na něj nalejeme zakysanou smetanu, do které jsme zamíchali 2 lžíce moučkového cukru, nakonec posypeme skořicovým cukrem.

Řezy se podávají vychlazené! Jsou vynikající, velmi osvěžující a nejsou moc sladké.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2+
4.43 7 5 1
Polévka oháňková s květákem Menu podle starých kuchařek Články z

Komentáře k receptu: Skořicové řezy

Komentáře

  1. Jana Remková   21.08.2008 | 18:06 | reagovat |

    Tak jsem se trochu pobavila komentářem Market,co tedy vypadá skvěle,když máte placku k nepoužití? A Mileno,já taky když něco zkazím,nepovede se mi to,nikdy se k tomu nevracím,neriskuji druhý neúspěch.Na Vánoce mne tady zaujaly nějaké ožechvé placičky,vypadaly jako recept úžasně,ale taky byly docela drahé,hlavně ořechy,ještě,že jsem měla svoje.Držela jsem se přesně receptu a stejně jsem je nakonec trhala z pečícího papíru.Myslela jse,že je tak i sníme,jak mi bylo líto toho těsta,ale ne vždy se něco podaří,neklesejte na mysli!

  2. market nováková   21.08.2008 | 17:16 | reagovat |

    Vypadají skvěle, ale taky mi nevyskočily a mám jen nízkou placku k ničemu

  3. milena kubikova   09.11.2007 | 17:15 | reagovat |

    robila som ako tradicne z polovicnej davky, po vyliati na plech bolo cesta az po okraj, ale po upeceni sa zmrstilo len na jeho spodok a vznikla mokra zrazena nepouzitelna placka. piekla som ho tak ako som si precitala v radach od kolegyn takmer hodinu. mokra palacinka je chutove dobra, ale jedine co sa s nou da urobit je vyhodit. velmi sme sa na zakusok tesili...skoda....ako sladkost bude chlieb s lekvarom. neviem ci naberiem odvahu vyskusat si tento zakusok znovu.

  4. milena kubikova   09.11.2007 | 17:04 | reagovat |

    no neviem.....robilla som tradicne z polovicnej davky a dobre som urobila. skoda surovin. neviem kde som urobila chybu. cesto spociatku vysoke az po okraj plechu mi pecenim kleslo uplne na dno. je s neho len tenka mokra placka. neviem vobec ci mam rozrabat tu kyslu smotanu a rovno nevyhodit........nerozrabala som.....placka je chutovo celkomdobra, ale nepouzitelna. dnes ako sladkost bude chlieb s lekvarom.

  5. Anonym   12.10.2007 | 12:39 | reagovat |

    Vynikající je těsto před pečením posypat rybízem. Mě to chutnalo hlavně ještě vlažné.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web