Skořicové kobližky ze zakysanky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vejce
    • cukr
    • prášek do pečiva
    • polohrubá mouka
    • zakysaná smetana light
  • Na obalení koblih
    • skořicový cukr
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny přísady smícháme na tužší těsto, ze kterého formujeme placičky, smažíme v rozpáleném oleji. Po usmažení je ještě horké obaluje ve směsi skořicového a močkového cukru. Je to rychlé, dobré, vláčné... a nepříliš finančně náročné.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jmuell1
    jmuell1 |

    10. 7. 2012 08:39

    Snadné, rychlé a velice chutné! Dokonalá snídaně pro mého malého milovníka koblížků! Díky, určitě budu opakovat!

  • Hanička
    Hanička |

    23. 5. 2008 07:18

    Podobný recept dělávám s tvarohem (bez cukru a dávám 4 vejce).Zkusila jsem tuto variantu s kys. smetanou.Polohurubé mouky jsem dala 25dkg a pak ještě trochu přidala - dle hustoty těsta. Vyválela jsem placku,vykrojila kolečka,usmažila,obalila v mouč. cukru smíchaném se skořicí - výsledek výborný a rychlý.No a protože mi zbyl doma pudinkový krém, část koblížků jsem rozřízla a naplnila - nemá to chybu.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    21. 5. 2008 13:46

    Popravdě řečeno, já kdybych měla poprvé dělat koblížky, asi bych si s tímto receptem taky nevěděla rady. Myslím si, že pro začínající kuchařky by bylo lepší vždy uvést alespoň přibližné množství surovin. A Vaše rada, paní Remková, by se také dala napsat jiným způsoben a ne tak jedovatě.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    21. 5. 2008 13:40

    Já bych řekla,že trocha bude tak jedna lžíce cukru a mouky tolik,aby se z těsta daly tvořit placičky,ne?Když to bude řídké,asi to nepůjde,co myslíte?

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    17. 5. 2008 22:24

    Já toto dělám z tvarohu (250g) ,200-250 g poloh.mouky,(může se i přidat),prášku do pečiva,1 vejcete a špetky soli.Umíchám a smažím ve vetší vrstvě oleje,aby byli koblížky celé ponořené,potom obaluji v cukru.

  • Jana Wernischova
    Jana Wernischova |

    17. 5. 2008 14:30

    Když autor/autorka jasně udává 1 vejce, mělo by být uvedeno aspoň přibližné množství i ostatních surovin!