Autor:

Skořicové kobližky ze zakysanky

Střední
Ingredience
Vejce 1 ks
Cukr  
Prášek do pečiva  
Polohrubá mouka  
Zakysaná smetana
light
 
Na obalení koblih
Skořicový cukr  
Moučkový cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Všechny přísady smícháme na tužší těsto, ze kterého formujeme placičky, smažíme v rozpáleném oleji. Po usmažení je ještě horké obaluje ve směsi skořicového a močkového cukru. Je to rychlé, dobré, vláčné... a nepříliš finančně náročné.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1
Kolik toho víte o kávě? Články z

Komentáře k receptu: Skořicové kobližky ze zakysanky

Komentáře

  1. jmuell1   10.07.2012 | 8:39 | reagovat |

    Snadné, rychlé a velice chutné! Dokonalá snídaně pro mého malého milovníka koblížků! Díky, určitě budu opakovat!

  2. Hanička   23.05.2008 | 7:18 | reagovat |

    Podobný recept dělávám s tvarohem (bez cukru a dávám 4 vejce).Zkusila jsem tuto variantu s kys. smetanou.Polohurubé mouky jsem dala 25dkg a pak ještě trochu přidala - dle hustoty těsta. Vyválela jsem placku,vykrojila kolečka,usmažila,obalila v mouč. cukru smíchaném se skořicí - výsledek výborný a rychlý.No a protože mi zbyl doma pudinkový krém, část koblížků jsem rozřízla a naplnila - nemá to chybu.

  3. Zdena z JM   21.05.2008 | 13:46 | reagovat |

    Popravdě řečeno, já kdybych měla poprvé dělat koblížky, asi bych si s tímto receptem taky nevěděla rady. Myslím si, že pro začínající kuchařky by bylo lepší vždy uvést alespoň přibližné množství surovin. A Vaše rada, paní Remková, by se také dala napsat jiným způsoben a ne tak jedovatě.

  4. Jana Remková   21.05.2008 | 13:40 | reagovat |

    Já bych řekla,že trocha bude tak jedna lžíce cukru a mouky tolik,aby se z těsta daly tvořit placičky,ne?Když to bude řídké,asi to nepůjde,co myslíte?

  5. Iveta Janatová   17.05.2008 | 22:24 | reagovat |

    Já toto dělám z tvarohu (250g) ,200-250 g poloh.mouky,(může se i přidat),prášku do pečiva,1 vejcete a špetky soli.Umíchám a smažím ve vetší vrstvě oleje,aby byli koblížky celé ponořené,potom obaluji v cukru.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web